Jūlijs Rakstnieku un tulkotāju mājā

1

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā jūlijā strādā šādi rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji: Māra Poļakova (Latvija), Lauris Veips (Latvija), Ruta Štelmahere (Latvija), Inga Žolude (Latvija), Ēriks Hānbergs (Latvija), Čaks Veidens (Latvija), Minna Sārelma – Pukala (Minna Saarelma-Paukkala) (Somija), Mersedesa Sebriana (Mercedes Cebrian) (Spānija), Evija Laganovska (Latvija), Zane Volkinšteine (Latvija), Kuido Merits (Igaunija), Petra Hubera (Petra Huber) (Vācija), Haidars Ergulens (Haydar Ergülen) (Turcija) 

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja turpina ar Ziemeļvalstu Ministru Padomes atbalstu ielūgt Ziemeļvalstu autorus un tulkotājus. No Igaunijas būs rakstnieks Kuido Merits un rakstniece no Somijas Minna Sārelma – Pukala.  

No Latvijas pirmo reizi būs godalgotā tulkotāja Māra Poļakova, kas šobrīd tulko no ukraiņu valodas, bet ir daudz tulkojusi no krievu, vācu, angļu, sengrieķu, latīņu, jidiša un ebreju valodas. Būs ar dzejnieki Lauris Veips, Ruta Štelmahere un Čaks Veidens, kā arī prozaiķi  – desmit romānu autore Inga Žolude, bērnu grāmatu autore Zane Volkinšteine un Kurzemes prozas lasījumu dalībniece Evija Laganovska.

No ārvalstīm vēl būs  godalgotais dzejnieks no Turcijas Haidars Ergulens un rakstniece no Spānijas Mersedesa Sebriana.

Projektu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nordisk Kulturkontakt. Vairāk informācijas par rezidentiem un pasākumiem www.ventspilshouse.lv un Facebook.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture