Eksāmenu rezultāti

Jautājums uzdots: 8.klases vecāks 01. jūlijs

Lūdzu Izglītības pārvaldi informēt,kā veicies Ventspils 9.klašu absolventiem, cik un kurās skolās ir skolēni,kas nav nokārtojuši.


2 comments

  1. skolotāja

    skolotāja, 02. jūlijs 2024 - 22:48

    Tā gribētos, lai Izglītības pārvalde atbild bez kļūdām uz jautājumu. Mēs prasām no skolēniem to, ko IP darbinieki neievēro. Es zinu, ka kļūdīties var ikviens, bet kļūdas ir vairāk nekā vienā teikumā.

  2. Ventspils Izglītības pārvalde

    Ventspils Izglītības pārvalde, 02. jūlijs 2024 - 12:19

    Labdien!

    Ventspils Izglītības pārvaldes apkopotie pirmie provizoriskie rezultāti liecina, ka līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024. mācību gadā Ventspils valstspilsētas pašvaldības pamatskolu audzēkņi augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko – matemātikā.
    Angļu valodas eksāmenā skolēni ieguvuši vidēji 67,2%, kas par 3,3 procentpunktiem pārsniedz vidējo vērtējumu Latvijā ( Latvijā vidēji 63,9%) bet ir par 1,8 procentpunktiem zemāks kā iepriekšējā mācību gadā (69% iepriekšējā mācību gadā Ventspils skolās).
    Latviešu valodas eksāmenā skolēni ieguvuši vidēji 60,2%, kas par 1,1 procentpunktu pārsniedz vidējo vērtējumu Latvijā (Latvijā vidēji 59,1%) bet ir par 0,8 procentpunktiem zemāks kā iepriekšējā mācību gadā (61% iepriekšējā mācību gadā Ventspils skolās).
    Matemātikas eksāmenā skolēni ieguvuši vidēji 45,5%, kas par 2,3 procentpunktu pārsniedz vidējo vērtējumu Latvijā ( Latvijā vidēji 43,2%), bet ir par 7,5 procentpunktiem zemāks kā iepriekšējā mācību gadā (53% iepriekšējā mācību gadā Ventspils skolās).
    Kopumā eksāmenus šogad matemātikā un angļu valodā kārtoja 356 skolēni, bet latviešu valodas eksāmenu kārtoja 354 skolēni. 9. klases eksāmens šajā mācību gadā skaitījās nokārtots, ja skolēns ieguva vismaz 10% no maksimālā vērtējuma. Matemātikas eksāmenā 10% slieksni nav sasnieguši 5 skolēni, bet latviešu valodas eksāmenā – 4 skolēni. Angļu valodā visi eksāmena kārtotāji ir sasnieguši 10% slieksni.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture