Kas jauns sabiedriskā transporta jomā

1

Jūlijā sabiedriskā transporta jomā pasažierus sagaida vairāki jaunumi: “Goda ģimenes” apliecība būs digitālajā formātā, autobusi atsevišķos maršrutos var kavēties, tiek uzsākta jaunu maršrutu apkalpošana.

“Goda ģimenes” apliecība būs digitālajā formātā

Sabiedrības integrācijas fonds informē, ka š.g. jūlijā savu darbību uzsāks jaunā mobilā aplikācija “Goda ģimene”. Šajā aplikācijā “Goda ģimenes” apliecība (turpmāk – apliecība) būs pieejama digitālajā formātā.

Apliecība digitālajā formātā ir pielīdzināma apliecībai plastikāta formātā, un ar to iespējams saņemt tādus pašus atvieglojumus, tajā skaitā, braukšanas maksas atlaides sabiedriskajā transportā, kā uzrādot plastikāta karti.

Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” atgādina, ka saskaņā ar MK nr.414  Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” sabiedriskajā transportā atvieglojumus var saņemt, ja kopā ar karti (gan digitālo, gan plastikāta) tiek uzrādīts personu apliecinošs dokuments (izglītības iestāžu audzēkņi – arī skolēna vai studenta apliecību).

Atsevišķos maršrutos iespējama autobusu kavēšanās        

Uz autoceļiem P124 “Ventspils -Kolka” un P77 “Ventspils – Dundaga” notiek apjomīgi ceļu remonta darbi, un transporta kustība tiek regulēta ar luksoforiem. Līdz ar to autobusu maršrutos uz Akmeņdzirām, Liepeni, Mazirbi, Dundagu un Anci autobusi var kavēties.

No 1.jūlija tiek apkalpoti jauni maršruti

Stājoties spēkā jaunajiem pasažieru pārvadājumu ilgtermiņa līgumiem reģionālo maršrutu tīklā, pašvaldības SIA “Ventspils reiss” sāk apkalpot jaunu reisu maršrutā ”Ventspils – Kuldīga – Skrunda”. Autobuss no Ventspils autoostas atiet katru dienu plkst.17.15 un pienāk Skrundas autoostā plkst. 19.09, bet virzienā uz Ventspili no Skrundas autoostas autobuss aties plkst. 19.30 un pienāks Ventspilī plkst. 21.28.  

Atgādinām, ka maršrutā uz Rīgu no 1.jūlija visus reisus apkalpos tikai pašvaldības SIA “Ventspils reiss”.

Neskaidrību gadījumā aicinām darba laikā sazināties ar P SIA “Ventspils reiss” Pārvadājumu daļu pa tālruni 63622422.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture