Kuldīgas ielas liepu alejai atjauno tās simetrisko formu

1

Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Bērzu ielai un Kuldīgas ielas Sarkanajam tiltiņam notiek ikgadējie koku vainagu kopšanas un veidošanas darbi – skaistajai Kuldīgas ielas liepu alejai tiek atjaunota tās simetriskā forma.

Kuldīgas ielas liepu alejai tiek samazināts gada laikā ataugušais zaru vainaga pieaugums, kā arī tiek apgriezti liepu apakšējie zari, lai nodrošinātu vairāk gaismu gājējiem un velobraucējiem, kuri pārvietojas pa aleju. Darbus veic SIA “GALANTUS”.

Katru gadu tiek ieguldīts liels darbs Ventspils zaļās rotas veidošanā un uzturēšanā – koku un krūmu apgriešanā un formēšanā, lai pilsētas zaļā rota izceltos ar formas daudzveidību. Ar precīziem instrumentiem augu zari tiek apgriezti, lai veidotu dažādas formas, piemēram, kubus, sfēras, konusus, pingvīnus, putnus u.c. Dekoratīvā formēšana ir ilgstošs process, kas prasa regulāru aprūpi un apgriešanu, lai saglabātu veidotās formas. Tā prasa precīzu roku darbu un ir kā mākslas izpausme, kas piešķir ainavai unikālu un estētiski pievilcīgu pieskārienu, vienlaikus uzturot dabiskās augu augšanas un veselības aspektus. Skaisti formētos krūmus pilsētā vislabāk varat aplūkot Dzirnavu laukumā, pie vides objekta “Ziedu pulkstenis”, Reņķa dārzā u.c.

Darbu veikšanas laikā autovadītājiem jābūt uzmanīgiem pārvietojoties pa joslu, kurā notiek darbi, un jārēķinās ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture