Ghetto Games festivālā Ventspilī šogad iespaidīgs 3×3 basketbols, moto frīstails un afterfests!

9

Eiropā vērienīgākais brīvdabas ielu un ekstrēmo sporta veidu festivāls jau divpadsmito reizi notiks Ventspilī. Trīs dienu garumā apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi vērienīgākajām ekstrēmo un ielu sporta kultūras starptautiskajām sacensībām, kā arī baudīt izklaidi visai ģimenei. Šogad festivāls sadarbībā ar Balcia apdrošināšanu norisināsies Ventspilī no 19. līdz 21. jūlijam.

“Jau divpadsmito reizi Ghetto Games brauks uz Ventspili, un Ventspilnieki to gaida! Šis ir lielākais notikums jauniešiem un ielu kultūras cienītājiem. Sportisti vairāk nekā no 30 valstīm, atjaunotā skeitparkā, basketbola Pro grupas iespaidīgais turnīrs un Olimpiešu pienesumus. Ir tik daudz notikumu, kas mūs jau vieno! Esam gatavi no jauna piedzīvot šo ekstrēmo sporta adrenalīna sajūtu un sekot līdzi Olimpiādei, kurā startē vairāki Ventspilnieki, un viens no tiem ir arī Kārlis Pauls Lasmanis, 3×3 zelta medaļnieks, kurš šobrīd pošas uz nākamo Olimpiādi, Parīzē! Mums būs, ko svinēt!” stāsta Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs.

“Ghetto Games Festivāls” Ventspilī gadu no gada pulcē ekstrēmā sporta piekritējus. Šis gads skeitparkā nebūs izņēmums, kur varēsiet sekot līdzi arī Šveices inliene braucēju šovam, kurā brauks 13 gadus jaunas dalībnieces, māsas, kas inline skate šovu izpilda reizē, esot blakus viena otrai. Kā arī 20.jūlijā, pirmo reizi Ventspilī notiks inline pasākums “Alnis”. Nav noslēpums, ka skeitparkā šajā gadā pievienosies Ghetto Football Fresstyle sacensības, kurās startēs labākie freestyle šova dalībnieki no visas pasaules! 

Par programmu un dalībnieku reģistrāciju vairāk informāciju vari meklēt ggfest.com

“Balcia zīmola aizraušanās ar aktīvu un aizrautīgu dzīvesveidu jau otro gadu uzmirdzēs Ghetto Games Festivālā! Priecājamies, ka šogad mūsu sadarbība ir sasniegusi jaunas virsotnes, stiprinot abpusēju sapratni un kopīgas vērtības. Aicinām visus piedzīvojumu un pašizpausmes meklētājus kopā ar mums doties uz Ventspili – šis ir vasaras pasākums, kuru nevar laist garām,” vēsta Balcia apdrošināšana viceprezidents Reinis Bērzkalns.

Savukārt, ar vērienu un bagātīgu notikumu plejādi, Ghetto Basket komanda vēsta, ka šajā gadā basketbola faniem ir īpaši notikumi, ne tikai Parīzes Olimpiskās spēles ar 3×3 sastāvu: Kārli Paulu Lasmani, Nauri Miezi, Franci Gustavu Lāci un Zigmāru Raimo, bet arī FIBA 3×3 Nācijas līgas U21 turnīrs, kas notiks Ventspilī!

“Esošie 3×3 čempioni ir nākuši no Ghetto Games, no ielām uz Olimpiādi, tāpēc paldies Ghetto Games par to. Jo 100% starp šiem spēlētājiem aug nākamie čempioni. Esam priecīgi līdzorganizēt FIBA U21 Nāciajs Līgas turnīru Ventspilī, mūsu komandas ir jau paspējušas sevi ļoti labi parādīt. Protams, paralēli tam arī Pro grupas turnīrs, ar ceļa zīmi uz Abu Dabi! Mēs esam pārliecināti, ka šeit notiks gandrīz viss, kas vispār var notikt 3×3 basketbolā. Paldies Ventspilij, kas ir gatavi uzņemt Ghetto Games Festivālu ar šādiem nozīmīgiem turnīriem!” konferencē stāsta Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis.

Lai pārsteigtu festivāla apmeklētājus ar kādu svaigu notikumu, organizatori ir gatavi atjaunināt lielā prospekta tradīciju svētdienas dienā, kur ceļu rībinās un skaļas emocijas paradīs Ghetto Stunts šovi/ sacensības! Didzis Grundulis – gatavs atjaunināt motociklu freestyle sacensības pēc četru gadu pauzes, kurā pulcēs dalībniekus no sešām dažādām valstīm, un viens no jaunākajiem dalībniekiem ir Bruno Rozītis, kurš ir tikai 16 gadus jauns, bet gatavs sevi parādīt gaidāmajā stunt šovā!

Savukārt, pirmo reizi “Ghetto Games Festivāla” vēsturē notiks oficiālais afterfests, kurā notiks arī brīvrunu batls 2vs2, jauno reperu konkursa “Plīts” fināls un reperu koncerts, kurā varēsim dzirdētu arī pašmāju iemīļoto reperi Odu. Kop ār ar Bourzmu būs iespēja domāt par ilgtspējīgu modi, radīt, ko jaunu un paliekošu savai garderobei.

Un gardēži tiek aicināti iegriezties Ghetto Food festivāla zonā, kurā ēdinātāji būs parūpējušies par to, lai pārsteigtu apmeklētāju garšu kārpiņas. Sākot no ierastā saldējuma, līdz par burgeriem augstākajā līmenī.

Aicinām doties kopā ar visu ģimeni un piedzīvot festivālu trīs dienu garumā, jo arī jaunākajiem dalībniekiem būs pieejamas dažādas atrakcijas, spēles un aktivitātes, lai piepildītu savu dienu Ventspilī! 


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture