ŪDEKA atgādina par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu Ventspilī

1

Pašvaldības SIA “ŪDEKA”  atgādina, ka iedzīvotājiem, kuru īpašumā atrodas krājtvertne, septiķis vai notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kas nav pievienotas centralizētajiem kanalizācijas tīkliem, jānodrošina šo sistēmu uzturēšana atbilstoši normatīvajiem aktiem un vides aizsardzības prasībām.

Decentralizēta kanalizācijas sistēma ir alternatīva centralizētajai kanalizācijas sistēmai objektos, kur centralizētie pakalpojumi nav tehniski iespējami vai to izbūve būtu pārāk dārga. Lai decentralizētās kanalizācijas sistēmas neradītu draudus cilvēku veselībai un apkārtējai videi, regulāri jāveic to uzraudzība, apkope, iztukšošana, kā arī remonts, ja tas ir nepieciešams. Minimālais notekūdeņu un nosēdumu izvešanas biežums no krājtvertnes un septiķa ir viena reize kalendārajā gadā, neatkarīgi no sistēmas reģistrācijas datuma. Savukārt notekūdeņu attīrīšanas iekārtām vismaz reizi gadā ir jāveic tehniskā apkope un tīrīšana saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Svarīgi ņemt vērā, ka notekūdeņus un nosēdumus no decentralizētajām kanalizācijas sistēmām Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā var savākt un izvest tikai asenizatori, kuri pakalpojuma sniegšanai ir reģistrējušies pašvaldības reģistrā. Aktuālā informācija par reģistrētajiem asenizatoriem pieejama portālā www.ventspils.lv. Pašvaldības SIA “ŪDEKA” atgādina, ka darījumu apliecinošs dokuments par saņemto pakalpojumu ir jāglabā vēl divus gadus pēc asenizācijas pakalpojuma saņemšanas.

Centralizētie pakalpojumi atbrīvo no rūpēm par notekūdeņu savākšanu, novadīšanu un iekārtu uzturēšanu, tādēļ videi drošākais, ilgtermiņā ērtākais un izdevīgākais risinājums noteikti ir pieslēguma izveide centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Jautājumu un neskaidrību jautājumā uzņēmums aicina sazināties ar Tehnisko daļu pa tālruni 63607286 vai rakstot e-pastu uz [email protected]!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture