Ventspils valstspilsētas pašvaldības vadība tiksies ar Ventspils sportistiem un viņu treneriem pirms starta Parīzes Olimpiskajās spēlēs

1

Trešdien, 17.jūlijā, plkst.17:00 Livonijas ordeņa pilī Ventspils valstspilsētas pašvaldības vadība tiksies ar Ventspils pilsētas sportistiem un viņu treneriem, kuri startēs Parīzes Olimpiskajās spēlēs, kas notiks no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Ventspils pašvaldība ir gandarīta par sportistu un treneru ieguldīto darbu un līdzšinējiem panākumiem sportā un cer, ka uzkrātā sportiskā enerģija sekmēs panākumus olimpiskajās spēlēs Parīzē, un ventspilnieki turpinās uzrādīt izcilus sasniegumus un nest Latvijas un Ventspils vārdu pasaulē.

Kopumā Parīzes Olimpisko spēļu dalībnieku sarakstā iekļauti 4 Ventspils Olimpiskās vienības sportisti, kā arī sporta skolas “Spars” vingrošanas nodaļas trenere Nadežda Seile, kura uz Parīzi dosies kā tiesnese.

Parīzes Olimpisko spēļu dalībnieki:

Kārlis Pauls Lasmanis (3×3 basketbols), kurš 2021.gadā kļuva par Tokijas olimpisko spēļu čempionu. Kārlis kļuva par  Tokijas Olimpisko spēļu zelta metiena autoru. Latvijas 3×3 basketbola izlases sastāvā vēl iekļauti – Nauris Miezis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Parīzes Olimpiskajās spēlēs 3×3 basketbolā startēs 8 komandas. Treneris Raimonds Feldmanis. 

Ritvars Suharevs (svarcelšana, svara kategorija līdz 73kg) pasaules rangā ieņem 7.vietu un piedalīsies savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Tokijas olimpiskās spēlēs izcīnīja 6.vietu.Treneri Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs.

Rūta Kate Lasmane (vieglatlētika, trīssoļlēkšana) startēs savās pirmajās olimpiskajās spēlēs un pasaules reitingā ieņem 31.vietu. Treneris Michael Keith Herston.

Ernests Zēbolds (BMX, fristails) startēs savās pirmajās olimpiskajās spēlēs. Pēc kvalifikācijas sacīkšu rezultātiem vīriešiem noteica sešu olimpisko ceļazīmju īpašniekus, bet vēl sešas vietas sadalīja pēc citiem kritērijiem, tostarp 2023. gada pasaules čempionātā sasniegtajiem rezultātiem. Pērn pasaules čempionātā Ernests izcīnīja 13. vietu, bet Eiropas spēlēs 3.vietu. Augstvērtīgais rezultāts pasaules čempionātā ļāva Ernestam izcīnīt kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Treneris Aivars Šneiders.

Kā tiesnese, Parīzes Olimpiskās spēlēs piedalīsies sporta skolas “Spars” sporta vingrošanas nodaļas trenere Nadežda Seile. Šāds pagodinājums nozīmē, ka trenere iekļuvusi TOP 10 pasaules sporta vingrošanas tiesnešu vidū, kurus deleģē apkalpot visaugstākā līmeņa sacensības visā pasaulē.

Vēlam veiksmi mūsu sportistiem!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture