Ventspils ūdenstilpnes atpūtas vietās attīra no niedrēm

1

Turpinot darbu pie Ventspils valstspilsētas publiskās infrastruktūras labiekārtošanas, ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotās atpūtas vietās – peldvietā pie Ventas, Būšnieku ezerā un Reņķa dārza dīķī ir uzsākta ūdenstilpņu attīrīšana no niedrēm.

Šie darbi tiek veikti vienu reizi gadā, un vislabāk to darīt pēc 1. jūlija, kad ūdensaugiem sāk stiprināties saknes un pļaušana ir visefektīvākā. Niedru pļaušana un zivju ielaišana ūdenstilpnē palīdz to ilgtermiņā uzturēt skaistu un tīru. Piemēram, lai papildinātu zivju populāciju, Bušnieku ezerā regulāri ielaiž vērtīgo zivju sugu mazuļus. 2023. gada oktobrī Bušnieku ezerā ielaida aptuveni 152 kg viengadīgos līdaku mazuļus.

Darbus veic individuālais komersants “Darzavarde”, kas minēto ūdenstilpņu attīrīšanu plāno veikt nepilnas nedēļas laikā. Darbi tiek veikti ar divām peldierīcēm. Viena no tām nogriež niedres nepieciešamā dziļumā, ar otru – laivu/amfībiju tiek veikta nopļauto niedru savākšana un izvešana krastā, kā arī, ja nepieciešams, pļaušana.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture