Annas ielas pagalmu pieskandinās reperis March, britu “The Beatles Dub Club” un audiovizuāļi “Monday In Space”

1

Ventspils Pilsētas svētku atklāšanas dienas vakarā, 2. augustā, plkst. 21.00 Annas ielas pagalmā notiks radoša ballīte. Īpaši gatavoto kopprogrammu prezentēs Latvijā zināmais Ventspils reperis March un Ventspils džeza nonets. Vakara pārsteigums – projekts “The Beatles Dub Club” no Lielbritānijas. Savukārt, līdz ar tumsas iestāšanos audiovizuāls priekšnesums “Monday In Space” izpildījumā. Par muzikālo noskaņu parūpēsies DJ Slīmests Slaists.

Britu dīdžeja Krisa Arnolda (Chris Arnold) projekts “The Beatles Dub Club” aizvedīs apmeklētājus atraktīvā mūzikas ceļojumā pa viņa kaverversiju, remiksu un skaņdarbu kolekciju, kurā iekļauti lieliskie “The Beatles”. Šis muzikālais projekts pulcējis milzīgus pūļus vadošajos Eiropas mūzikas festivālos. Mūziķis un dīdžejs Fatboy Slim personīgi uzaicinājis viņu uzstāties savā nedēļas nogales festivālā “All Back To Minehead” Butlinsā, Lielbritānijā. Žurnāls “Far Out Magazine” iekļāvis šovu kā vienu no 20 labākajiem alternatīvajiem priekšnesumiem, ko varēja baudīt 2023. gada Glastonberijas festivālā.

March jeb Martins Šimpermanis ir reperis no Ventspils. Ar meistarīgajiem tekstiem, dabīgo plūsmu angļu valodā, dzēlīgi asprātīgām atziņām un filigrānu pieeju savam darbam, March dod gan ikdienišķajam klausītājam, gan rūdītajam hiphopa kritiķim baudāmu pieredzi. Būdams tikai 24 gadus jauns, sadarbības ar repa žanra leģendām Redman un Akil The MC, liecina, ka jaunais hiphopa mākslinieks ir ar lielu potenciālu savā žanrā un ne tikai. Kopš 2018. gada March ir paguvis iesildīt arī citus starptautiski godātus māksliniekus, tostarp Blabbermouf (NL), Masta Ace (ASV), Afu-Ra (ASV) un GZA no repa supergrupas “Wu-Tang Clan” (ASV). Pabijis gan uz nelielām skatuvēm, gan arī Arēnas Rīga vairāku tūkstošu auditorijas priekšā.

Ventspils džeza nonets izveidots 2012. gada pavasarī. Kopš tā laika kolektīvs piedalās un priecē dažādu pasākumu apmeklētājus, izpilda džeza mūziku, uzsvaru liekot uz oriģinālkompozīcijām un improvizāciju. Mūsdienām neierastais sastāvs – 5 pūtēji un ritma grupa, rada savdabīgu skanējumu, kas neatstāj vienaldzīgu ar sava tembra daudzveidības elastīgajām iespējām. Kolektīva vadītājs Krists Daubaris ir džeza trombonists, pedagogs un komponists. Sadarbībā ar Igaunijā, Nīderlandē un Latvijā studējušo komponistu un saksofonistu Kristeru Lauriņu, azartiski ir pieķēries izaicinājumam un tiek veidotas aranžijas repera Marcha skaņdarbiem. Šai programmai finansiālais atbalsts saņemts Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programma 2024” ietvaros VKKF mērķprogrammā “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma”.

“Monday In Space” ir divu mūziķu apvienība no Liepājas, kas sevi dēvē par nepieradinātās mākslas pārstāvjiem. Grupā darbojas taustiņnieks DJ Keda (sadarbojies ar “Zariem”, “Retro Electro”, Greg John u.c.) un bundzinieks Kristaps Pucens (sadarbojies ar Louie Fontaine, Greg John, DivDiv u.c.). Grupas pirmsākumi meklējami Covid laikā, kad attālināti tika radīts pirmais skaņdarbs – “Two Worlds”. Nu jau grupa paspējusi radīt savu koncertfilmu – “misMaluna” (2023. gadā iegūta nominācija “Zelta mikrofona” kategorijā “Koncertieraksta video”) un sniegt koncertus dažādās kultūras vietās un pasākumos.

Pasākums bez maksas.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture