Koncertzālē “Latvija” muzicēs pianiste Sana Villeruša un orķestris no Vācijas

1

Otrdien, 23. jūlijā, plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” pirmo reizi viesosies “Orchester der Musikfreunde Bremen” – Brēmenes Mūzikas draugu orķestris – un diriģents Rida Murtada, piedāvājot pavadīt jauku vasaras vakaru Antona Bruknera, Roberta Šūmaņa un Friderika Šopēna mūzikas skaņās. “Orchester der Musikfreunde Bremen” uzstāsies kopā ar latviešu pianisti Sanu Villerušu.

Koncertā Sana Villeruša atskaņos Friderika Šopēna Pirmo klavierkoncertu. Šo skaņdarbu poļu komponists sarakstīja 1831. gadā, bet tā pirmatskaņojums notika Parīzē, gūstot milzu panākumus. Šopēna Pirmais klavierkoncerts tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem romantisma laika darbiem.

Tāpat koncertā varēs baudīt divu citu romantisma laika komponistu darbus. Koncertzālē “Latvija” izskanēs Antona Bruknera Uvertīra sol minorā WAB 98 un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija re minorā Op. 1.

Sana Villeruša ar ģimeni 25 gadus nodzīvoja tieši Vācijā, bet, atgriežoties Latvijā, kā pirmo pieturas punktu izvēlējās Ventspili. Sana Villeruša ar Brēmenes Mūzikas draugu orķestri sadarbojusies arī agrāk, piemēram, šajā pavasarī sniedzot koncertu Brēmenes ievērojamākajā koncertzālē “Die Glocke”.

Brēmenes Mūzikas draugu orķestrim ir vairāk nekā 100 gadus sena vēsturē – tas dibināts 1922. gadā un pārsvarā apvieno mūziķus, kas ikdienā aizņemti citās profesijās. Orķestra sastāvs atbilst klasiskajam simfoniskajam orķestrim, tas regulāri uzstājas koncertzālē “Die Glocke”, kā solistus daudzus piesaistot arī starptautiski pazīstamus māksliniekus.

Kopš 2014. gada orķestra diriģents ir Rida Murtada, kurš jau daudzus gadus ir arī regulārs viesdiriģents Nacionālās mūzikas konservatorijas orķestrī Ammānā, Jordānijā. Vācija dzimušais Murtada 2000. gadā kļuva par pirmo arābu izcelsmes diriģentu, kurš strādājis ar Izraēlas orķestriem, bet kopš 2003. gada ir arī Haidna orķestra diriģents Hamburgā.

Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības, Gētes institūta un “Stiftung Schwule Freunde Bremen” atbalstu. Biļetes iegādājamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture