Ventspils tehnikumā turpinās uzņemšana metālapstrādes programmās

1

No 16. līdz 26. jūlijam Ventspils tehnikumā turpinās uzņemšanas 2. kārta, aicinot interesentus pieteikties kādā no divām metālapstrādes programmām – Lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē (MAG/135) vai Programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs.

Mācību programmām ir aicināti pieteikties gan jaunieši, kuri vēlas iegūt profesionālo vidējo izglītību vai tikai kvalifikāciju, gan metālapstrādes uzņēmumu darbinieki, kuri vēlas pilnveidot vai apgūt jaunas prasmes. Programmas ietver gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas, sniedzot iespēju apgūt mūsdienīgas tehnoloģijas, palīdzot darbiniekiem efektīvāk pildīt savus pienākumus un uzlabot ražošanas kvalitāti.

Lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē (MAG/135) (sākot no 17 gadiem, mācību ilgums – 1 gads)

Programma ir izstrādāta, lai sniegtu padziļinātas zināšanas un prasmes metināšanā ar mehanizētajām iekārtām aktīvās gāzes vidē (MAG/135). Mācību ilgums ir 1 gads un tā laikā izglītojamie apgūs teorētiskās zināšanas par metināšanas procesu, kā arī praktiskās iemaņas dažādu metālu un savienojumu metināšanā. Programma ir piemērota gan iesācējiem, gan tiem, kuri vēlas uzlabot savas esošās prasmes.

Programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs (mācību ilgums – 4 gadi)

Šī programma sniedz zināšanas un praktiskās iemaņas darbgaldu programmvadības iestatīšanā un darbībā. Dalībnieki apgūs darbgaldu programmēšanas pamatus, tehnikas apkopi un optimizāciju, kas ir būtiski mūsdienu rūpniecības nozarēs. Programma ir veidota, lai sagatavotu kvalificētus speciālistus, kuri spēs strādāt ar modernām metālapstrādes iekārtām.

Lai pieteiktos mācībām, jāiesniedz šādi dokumenti (dokumentu kopijām pēc pieprasījuma jāuzrāda oriģināli):

  • iesniegums (veidlapa valsts budžeta grupām);
  • vispārējo pamatizglītību apliecinoša dokumenta kopija;
  • sekmju izraksta kopija;
  • medicīnas izziņa (veidlapa Nr. 027/u) – ar norādi par atļauju apgūt konkrēto profesiju;
  • 4 fotokartītes 3×4 cm.

Dokumentus var iesniegt klātienē Ventspils Tehnikumā (Saules iela 15, Ventspils) darba dienās no plkst.10.00 līdz 15.00.

Kā jau iepriekš tika informēts, 15. jūlijā noslēdzās Ventspils tehnikuma uzņemšanas 1. kārta, kur 13 programmās uz 265 budžeta vietām tika saņemti 302 pieteikumi. Uzņemšanas rezultāti pieejami šeit.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture