Ventspils dzemdību nodaļu ieteiktu arī citām māmiņām

1

2024. gada pirmajā pusgadā Ventspils Dzemdību nodaļu kā vietu, kur piedzīvot pirmo tikšanos ar savu mazulīti, izvēlējušās māmiņas no visas Latvijas. Visvairāk māmiņu ir no Ventspils un Ventspils novada, tāpat Ventspilī dzimuši bērniņi, kuru māmiņu deklarētā dzīvesvieta ir Talsos un novadā, Rīgā, Kuldīgas, Tukuma, Saldus un citos novados – pat Krāslavas novadā un Daugavpilī.

Pēc dzemdībām māmiņām ir iespēja aizpildīt anonīmu aptaujas anketu par savu dzemdību pieredzi. Māmiņas teicami novērtējušas visus aspektus, jo īpaši – aprūpi dzemdību laikā. Būtiski, ka visas māmiņas, kuras bija aizpildījušas aptaujas anketas, norādījušas, ka Ventspils Dzemdību nodaļu ieteiktu arī citām māmiņām.

Jau vairāk nekā 10 gadus slimnīca īpaši sveic gada pirmo un katru simto mazulīti! Par iemīļotu tradīciju kļuvis arī salidojums “Esmu dzimis Ventspilī”, kur atkalredzēšanās prieku piedzīvo vecāki, speciālisti un, protams, paši Ventspilī dzimušie mazulīši. Šogad krāšņais un sirsnīgais salidojums notika 16. jūnijā.

Šī gada pirmais mazulītis – meitenīte ģimenei no Talsiem –  Ventspils slimnīcā piedzima 3. janvārī. 100. mazulītis Ventspils slimnīcā šogad tika sagaidīts 25. martā, kad ģimenei no Talsiem pievienojās dēliņš Henrijs, savukārt 200. mazulītis Ventspils slimnīcā piedzima 26. jūnijā, kad ģimene no Ventspils novada Ances pagasta sagaidīja savu dēliņu Adrianu. Dienu pirms visu mīlētāju – 13. februārī – Ventspils slimnīcā sagaidītas arī šīgada pirmās dvīnītes.

Ventspils Dzemdību nodaļā iespējamas gan tradicionālās, gan ūdens dzemdības kvalificētu ārstu un pieredzējušu, gādīgu vecmāšu aprūpē, mājīgā vidē ar mūsdienīgu aprīkojumu.

2022. gadā paplašinātas Dzemdību zāles, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli.

Ventspils Dzemdību nodaļa lepojas ar modernām, labiekārtotām palātām ar ziedu motīviem, kā arī ģimenes un paaugstināta komforta palātām ar divguļamām gultām un citām ērtībām. Ģimenēm, kurās aug vismaz divi bērniņi, nākamo bērniņu slimnīca piedāvā sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture