Muzikāls vakars ar džeza burvību svinību turpinājumam

1

Sestdien, 27. jūlijā, svinot koncertzāles “Latvija” piecu gadu jubileju, brīvdabas estrādē ikviens varēs izbaudīt muzikālu vakaru, kurā vasarīgu atmosfēru radīs Ventspils bigbenda mūziķi, soliste Ance Jankovska, DJ Johansons un ventspilnieki.

Plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” Lielajā zālē norisināsies piecu gadu jubilejas koncerts ar īpaši piemeklētu programmu un pasaulslaveniem izpildītājiem. Tikmēr Lielajā laukumā uz koncertzāles ”Latvija” amfiteātra skatuves jau no plkst. 20.00 valdīs svētku atmosfēra, skanēs mūzika un būs iespējams iegādāties vasarīgus dzērienus un uzkodas.

Plkst. 21.30 izskanēs vakara koncertprogramma “Muzikālais jūlija vakars”, kad uz skatuves muzicēs Ventspils bigbenda mūziķi ar solisti Anci Jankovsku, norisināsies atjautīgs, izklaidējošs muzikāls sarunu šovs ar zināmu ventspilnieku piedalīšanos un par dejām parūpēsies DJ Johansons.

Ventspils bigbenda mūziķu grupa, kuras sastāvā Renārs Lācis (saksofons, bigbenda mākslinieciskais vadītājs), Anna Wibe (klavieres), Emīlija Lāce (trompete un flīgelhorns), Henrijs Lācis (trombons), Marks Markuss Ābelītis (sitaminstrumenti), Emīls Bogdanovičs (kontrabass), Patrīcija Anna Doniņa (saksofons), izpildīs koncertprogrammu ar džeza un populāras mūzikas skaņdarbiem, iekļaujot nozīmīgāko komponistu, muzikālo apvienību daiļradi, kā arī atvēlot nozīmīgu vietu radošai improvizācijai. Koncertā izskanēs instrumentāla mūzika no tādiem leģendāriem komponistiem kā Čārlijs Pārkers, Mailss Deiviss, Kannonballs Aderlijs, Antoniu Karloss Džobims un Nils Landgrens. Savukārt dziedātāja Ance Jankovska izpildīs leģendārās grupas ABBA mūziku. 

Vakara turpinājumā uz brīvdabas skatuves tiksimies ar ventspilniekiem, kuri iepazīstinās atnākušos ar savu izvēlēto mūziku. Brīvās sarunās noskaidrosim, kāpēc izvēlētas konkrētās dziesmas, ar kādiem dzīves notikumiem, atklājumiem un sajūtām tās asociējas – jautrākā jaunības mūzika vai salauztākās sirds dziesma, mūzika, pie kuras vislabākais deju solis, vai tā dziesma, pie kuras vislielākie sasniegumi. Interesanti, kādu atbildi sniegs Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa, Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Jēkabs Macpans, BMX frīstaila braucējs Tomass Grinbergs un SIA “Kurzemes filharmonija” valdes priekšsēdētāja Sigita Migoļa.

Pasākumu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstu. Biļetes uz koncertzāles “Latvija” piecu gadu jubilejas koncertu pieejamas tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, bet muzikālā vakara apmeklējums – bez maksas.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture