Ventspilī akcijas laikā savāktas 2,38 tonnas elektroiekārtu

1

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” organizētajā elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcijā Ventspils iedzīvotāji nodevuši 2,38 tonnas nolietotu elektroierīču, kas mājās kļuvušas liekas vai bojātas. Līdz ar akcijas noslēgumu tiks sadalīts arī SIA “Latvijas Zaļais punkts” un SIA “Eco Baltia vide” sarūpētais veicināšanas balvu fonds.

Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu (EEIA) savākšanas akcija ir viena no ilggadējām PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” īstenotajām atbalsta aktivitātēm Ventspils iedzīvotājiem šķirošanai derīgo atkritumu apsaimniekošanā. Lai atbrīvošanos no nolietotām elektroiekārtām padarītu vēl ērtāku, pieejamāku un vienkāršāku, šogad tika mainīta akcijas norises kārtība – piesakot šo atkritumu izvešanu, tie bez maksas tika savākti no dzīvesvietas.

Rezultātā EEIA savākšanas akcijas laikā kopumā savāktas 2,38 tonnas nolietotu elektroiekārtu. Tostarp lielā un mazā sadzīves tehnika, kā ledusskapji, veļas mazgājamās mašīnas, televizori u.c. mājsaimniecību elektroiekārtas. Akcijas laikā savāktās elektropreces tiks nodotas pārstrādei, kas nozīmē, ka katrs no akcijas dalībniekiem savai nokalpojušajai iekārtai ir devis iespēju pārtapt jaunā.

PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” elektroiekārtu atkritumu savākšanas akciju rīkoja sadarbībā ar SIA “Latvijas Zaļais punkts” un SIA “Eco Baltia vide”, kas ir sarūpējuši veicināšanas balvas trīs veiksmīgākajiem akcijas dalībniekiem. Starp balvām ir trīs veikala “RIMI” dāvanu kartes katra 30 eiro vērtībā un pieci pārsteiguma maisiņi. Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ar balvu ieguvējiem sazināsies personīgi.

Ikdienā nolietotas elektroiekārtas bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kas ir atvērti katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture