Jau pavisam drīz uzsāks veloparka būvniecību

1

Uzsākta projekta “Aktīvās atpūtas veloparka izbūve Reņķa dārza teritorijā, Ventspilī” īstenošana. Šobrīd ap būvniecības teritoriju uzstādīts nožogojums, un tuvākajās dienās tiks uzsākts būvniecības process.

Aktīvās atpūtas parks būs lielisks papildinājums jau esošajai atpūtas un sporta infrastruktūrai Ventspilī, kas sniegs ventspilniekiem un pilsētas viesiem, īpaši bērniem un jauniešiem, kvalitatīvu brīvā laika un atpūtas pavadīšanas iespēju drošā un attīstītā vidē. Jaunā aktīvās atpūtas vieta būs pielāgota visa vecuma un braukšanas līmeņa braucējiem ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem – velosipēdu, skrituļslidām, skrituļdēļiem un arī skrejriteņiem. Veloparku veidos nepārtraukta, speciāli konstruēta asfalta seguma trase ar viļņotu virsmu un izliektiem stūriem, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Tai būs divas grūtības līmeņu pakāpes, kur ziemeļu daļas trase būs paredzēta vairāk iesācējiem un bērniem, savukārt lielā dienvidu daļas trase paredzēta visa veida braucējiem, piedāvājot dažādu grūtības līmeņu kalniņus, triku veidošanas un lēcienu vietas, iekļaujot tādus elementus, kā dubultā virāža un caurbraucams tunelis. Trases plānojums ir izveidots tā, lai visa teritorija būtu pārskatāma no jebkuras vietas, izslēdzot sadursmes riskus. Tāpat veloparka teritorijā atradīsies arī piedzīvojumu trase – velotrase ar dažādiem modulāriem elementiem, kas imitē pilsētā sastopamus šķēršļus – trepes, bedres un šauras trotuāru apmalītes, kas velobraukšanas iesācējiem palīdzēs apgūt nepieciešamās iemaņas, lai droši piedalītos pilsētas satiksmē.  

Veloparka izveides rezultātā tiks sakopta un labiekārtota tai piegulošā teritorija – veikta pārbūve Kuldīgas ielas posmā no Inženieru ielas līdz Vidumupītes (Sarkanajam) tiltiņam, tādējādi uzlabojot kopējo pilsētvides ārtelpu, kā arī teritorija tiks papildināta ar apstādījumiem, kas nodrošinās gan dekoratīvu funkciju, gan norobežojošu funkciju, lai ierobežotu piekļuvi velotrasē, kur tā nav paredzēta.  Veloparka izbūve notiks vienā no Reņķa dārza brīvajām zaļajām zonām, saglabājot parka apkārtni neskartu, kā arī netraucējot Reņķa dārza apmeklētājus pasākumu laikā, sportot vai veicot citas aktivitātes parka teritorijā.

Projekta “Aktīvās atpūtas veloparka izbūve Reņķa dārza teritorijā, Ventspilī” būvniecību veiks SIA “VIA”. Asfalta seguma virskārtas atjaunošanu Kuldīgas ielā posmā no Inženieru ielas līdz Vidumupītes (Sarkanajam) tiltam, Ventspilī veiks SIA “CTB”. Būvuzraudzību objektā nodrošinās SIA “Firma L4”. Būvdarbus plānots pabeigt 2024. gada novembrī.

Veloparka projekta kopējās plānotās izmaksas ir paredzētas 786 510,84 EUR apmērā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus: ERAF finansējums ir 85% jeb 668 534,21 EUR un Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 15% jeb 117 976,63 EUR.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture