Dizaina darbnīca “RADE” aicina uz bezmaksas apmācībām un darbnīcu!

1

Ventspils dizaina darbnīcas RADE aicina topošos, jaunos un esošos uzņēmējus, radošos entuziastus, kā arī jebkuru, kuram rūp vides jautājumi, piedalīties apmācībās “Produkta dzīves cikls un ekoloģiskās pēdas nospiedums”. Pasākums notiks šī gada 29. jūlijā plkst. 15.00 darbnīcā RADE, adresē Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 1, Ventspilī. Pieteikšanās šeit.

Apmācības tiek īstenotas ar mērķi sniegt noderīgas zināšanas par aprites ekonomiku, kas drīz vien būs neizbēgama katra uzņēmēja sastāvdaļa, kā arī motivēt klātesošos jaunu, dabai draudzīgāku produktu izstrādē. Pasākuma laikā apmeklētājus cienāsim ar uzkodām un Ventspils kafijas grauzdētavas “Closer Coffee” grauzdēto kafiju.

Lekcija par produkta dzīves ciklu vadīs “Zero Waste Latvija” valdes locekle Laura Dzelzkalēja, kuras galvenās profesionālās interešu sfēras ir aprites ekonomika un ilgtspējīga saimniekošana uzņēmumos, pašvaldībās un mājsaimniecībās. Laura ir arī zinātņu doktore, Vidzemes plānošanas reģiona vecākā eksperte un bērnu rotaļlietu zīmola “Kopaa” vadītāja.

Pasākuma otrajā daļā kafijas grauzdētavas “Closer Coffee” līdzdibinātājs Mārtiņš Drungilas dalīsies ar uzņēmuma pieredzes stāstu. Kafijas grauzdētava atrodas pašā Ventspils sirdī – Rātslaukumā. Uzņēmuma pieeja ir vērsta uz ilgtspējību un vides aizsardzību  – tiek īstenoti risinājumi, kas patērē mazāk enerģijas un rada mazāk izmešu salīdzinājumā ar tradicionālajām metodēm.

Pasākuma noslēgumā interesentiem būs lieliska iespēja piedalīties bezmaksas darbnīcā, kuras laikā no tukšām skārda bundžām izgatavosim funkcionālus interjera priekšmetus. Darbnīcai aicinām ņemt līdzi katram savu bundžiņu vai vairākas, tomēr, ja līdzi nebūs sava – nodrošināsim uz vietas.

Apmācības tiek īstenotas projekta “Circular Economy makerspace” ietvaros, kā mērķis ir attīstīt aprites ekonomikas pamatprincipus, transformējot koprades darbnīcas Baltijas jūras reģiona valstīs, pilnveidojot un padarot tās videi draudzīgākas. Projekta ietvaros tiek izstrādāts visaptverošs atbalsta rīku klāsts, lai veicinātu aprites ekonomikas īstenošanu koprades telpu, ražotāju un piegādātāju vidū.

Aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Savienības INTERREG Baltijas jūras reģiona programmas projekta “Circular Economy makerspace” (projekta Nr. #C024) ietvaros. Vairāk informācijas: www.vatp.lv/projekti/circular-spaces.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture