Noslēdzies 12. klašu skolēnu mācību posms

1

12. un 13. jūlijā Ventspils skolās notika 12. klašu skolēnu izlaidumi, ar ko noslēdzās vidējās izglītības apguves posms. Atestātus par vidējo izglītību šogad saņēma 146 absolventi.

Augstākā līmeņa matemātikas eksāmena vidējais rezultāts pilsētā ir 51% (valstī – 59%), latviešu valodā 68% (valstī – 55%), bet angļu valodā 69% (valstī – 66%). Optimālā līmeņa matemātikas eksāmena vidējais rezultāts pilsētā ir 50% (valstī – 34%), latviešu valodā 61% (valstī – 55%), bet angļu valodā 71% (valstī – 62%). Jāatzīmē, ka starp optimālā līmeņa eksāmenu kārtotājiem daudz bijuši 11. klases skolēni, kā arī tas, ka šobrīd vēl aizvien pieejami tikai eksāmenu provizoriskie rezultāti un priekšā arī apelāciju process.

Aizvadītajā nedēļā tika sveikti arī 2023./2024. mācību gada labākie vidusskolas absolventi, kuriem atestātā bija tikai teicami (8, 9 un 10 balles) vērtējumi, kā arī centralizētajos eksāmenos vērtējums nebija zemāks par 75%. Nosaukuma “Gada skolēns 2024” saņēma trīs Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolventes – Ērika Krista Boitmane, Paula Krista Feldmane un Undīne Ūdriņa. Toties pašvaldības “Pateicības” par augstiem sasniegumiem mācībās saņēma trīs Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas absolventes – Katrīna Stafanoviča, Enija Veidemane un Marta Eniņa, kā arī Ventspils 2.vidusskolas absolvents Georgijs Harjuzovs. Šiem absolventiem tikai viens no centralizēto eksāmenu vērtējumiem bija zemāks par zemāks par 75%, bet ne mazāk par 65%.

Atskatoties uz aizvadīto mācību gadu kopumā, no 12. klašu beidzējiem Ventspilī centralizētajos eksāmenos minimālo 15% slieksni nav sasnieguši 9 jaunieši, no kuriem 2 ir tālmācības programmā, bet viens izglītojamais ir no Ukrainas. Šajā gadā minimālais slieksnis, kas bija jāsasniedz centralizētajos eksāmenos, tika pacelts no 10% uz 15%. Savukārt nākamajā mācību gadā minimālais slieksnis būs 20%, kas jāsasniedz, lai nokārtotu centralizēto eksāmenu.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture