Siltā ūdens atslēgums

Jautājums uzdots: Dace 25. jūlijs

Cik pamatots ir lēmums atslēgt siltā ūdens padevi pašā kārstākā tūrisma sezonas laikā. Vesela nedēļa no 5-12 augustam.
Lūdzu pārskatīt šo lēmumu, jo tas ievērojami ietekmēs tūristu viedokli par Ventspili . Cietīs arī kafejnīcās, kurām ir būtiski saņemt karsto ūdeni.
Ir jāmeklē risinājumi, lai neciestu pilsētas tēls un uzņēmēji.
Iespējams jāorganizē remonta darbi naktī, vai augusta beigās, vai ar mazaku ūdens pārtraukuma laiku. Lūdzu risinājumus!


19 komentārs

  1. Sofija

    Sofija, 30. jūlijs 2024 - 09:58

    Jā, varbūt nedēļa ir par daudz siltā ūdens atslēgšanai vasarā, bet, kad būs neplānots remonts, jo netika laikus veiktas apkopes katliem un citām iekārtām, dabūsim gaidīt vēl ilgāk.. un ja nu tas notiek ziemā?

    Cacas lai met kaunu pie malas un mazgājas bļodās, kā to darīja agrāk un kā to tagad vēl cilvēki laukos mēdz darīt. Kur problēma? Kāds tūrisms? Mums tagad viss ir jāpakārto kādai konkrētai sfērai? Kā ar skaistumkopšanu? Kā sapucēsies dāmas pie frizieriem?

    Lai “gudrās” tantes, kas te spriedelē, mazliet padomā par to, ka ir lietas, kuras ne vienmēr visiem patīk un apmierina. Ja ir vajadzīgs rekonstrukcija, tad ir. Ja gribi ietekmēt procesus, tad esi valdē.

  2. Ventspils Siltums

    Ventspils Siltums, 27. jūlijs 2024 - 18:49

    Lai ziemas sezonā ventspilniekiem nodrošinātu stabilu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi apkures un karstā ūdens nodrošināšanai, vasara ir vienīgais laiks, kad katlumājās iespējams īstenot profilaktiskos iekārtu apkopes un remonta darbus vai siltuma ražošanas iekārtu nomaiņu, sagatavojot ražotni nākamajam darba cēlienam. Tā kā šobrīd Brīvības ielas katlumājā norit apjomīgi rekonstrukcijas darbi, diemžēl, bet saistībā ar plānotajiem būvdarbiem būs nepieciešams uz laiku atslēgt siltumenerģijas padevi, kā rezultātā Ventas kreisajā krastā esošie “Ventspils siltums” klienti nesaņems karsto ūdeni.
    Šobrīd esam pārskatījuši veicamo darbu apjomu, atliekot dažus plānotos remontdarbus uz nākamo vasaras sezonu, tāpēc siltumenerģijas padeves atslēguma laiks tiks samazināts līdz divām dienām.
    Jau iepriekš atvainojamies par sarūpētajām neērtībām! Tomēr vēlamies vērst uzmanību, ka ik gadu vasaras sezonā uz laiku tiek apturēta siltumenerģijas padeve dažādu nepieciešamo siltumiekārtu remontdarbu izpildei. Tā kā šovasar plānotais atslēgums nav nekāds izņēmums. Līdz ar to uzņēmējiem, jo īpaši tūrisma nozari pārstāvošajiem, vajadzētu rēķināties, ka šāds atslēgums vasaras sezonā var notikt.
    Uzsākto katlumājas rekonstrukcijas gaitu šobrīd nav iespējams apturēt līdz tūrisma sezonas beigām, jo ar septembri sākas jau mācību gads izglītības iestādēs, bet uzsāktie būvdarbi ir jāpabeidz līdz apkures sezonas sākumam.
    Lai labāk izprastu esošo situāciju, neliels ieskats, kas šobrīd notiek Ventas kreisā krasta katlumājā –
    https://www.facebook.com/photo?fbid=1049947366566216&set=pcb.1049949683232651

    1. Oicis

      Atbilde: Ventspils Siltums

      Oicis, 28. jūlijs 2024 - 23:26

      Lūdzu informējiet par cik eiro palielināsiet siltumenerģijas tarifu jaunā apkures sezonā.

  3. Vai

    Vai, 27. jūlijs 2024 - 13:49

    Ko tu netwiksi ir idiots no Domes?

  4. 0....NODOKLU LIKMI LATVIJAI

    0....NODOKLU LIKMI LATVIJAI, 27. jūlijs 2024 - 13:17

    CIK ZILAS DEBESIS

  5. Kristiane um nun citi no Juras ieklas

    Kristiane um nun citi no Juras ieklas, 27. jūlijs 2024 - 13:14

    Labdien,mila Dome.Esiet tik laipni un izmainiet paredzeto silta udens atslegumu augusta sakuma…jo tas totalui grauj pilsetas reputaciju vacu,skandinavu un lietuviesu turistu vidu,vini mus te apsmej.SAUC PAR POTJOMKINA SADZU. VAI MUMS TO VAJAG.ventsiulnikks

    1. Evija

      Atbilde: Kristiane um nun citi no Juras ieklas

      Evija, 27. jūlijs 2024 - 19:20

      Drīzāk jau tie ārzemnieki smiesies par tādiem tūrisma biznesmeņiem ,kuri nemāk sakārtot savu biznesu un nemāk sasildīt ūdeni.

  6. Ar galvu kukuuu

    Ar galvu kukuuu, 27. jūlijs 2024 - 12:51

    Nu interesanti .. vai tad viesiem kas apm. Ventspili nebuus jamazgaajas ??… kuram pratvederam superideja to dariit tuurisma sezonas viduu .. kam neder augusta beigas vai septembra saakums . Nabaga pilseetai tuurisms vien palicis , viss istais bizness dazhnedazhaados karos palaists veejaa . Kuldigai Palangai Pavilostai atdot ar tos tuuristd?

  7. Iedzīvotāja

    Iedzīvotāja, 26. jūlijs 2024 - 13:21

    Laikus sāks ,laikus beigs.Būs taču augusta beigās jānomazgā bērni un jāpoš uz skolu.

  8. Neizpratne

    Neizpratne, 26. jūlijs 2024 - 11:34

    Cik pamatots ir lēmums slēgt Kuldīgas ielas posmu ar 29.jūliju? Varējāt tač nedēļu pagaidīt lai svētki paiet, kad tā nav kur apgriezties un puspilsēta slēgta

    1. Ventspils Siltums

      Atbilde: Neizpratne

      Ventspils Siltums, 27. jūlijs 2024 - 19:15

      Kuldīgas ielas posma slēgšana nav saistīta ar pašvaldības SIA “Ventspils siltums” saimniecisko darbību.

  9. Evija

    Evija, 26. jūlijs 2024 - 08:27

    Man visvairāk patīk teikums: “Siltumenerģijas padeves atslēgums saistīts ar būvuzņēmēja SIA “MONUM” plānotajiem būvdarbiem katlumājā Brīvības ielā 38.”
    Tad šito neplānoja “Ventspils siltums”, bet kaut kāds kretīns SIA “Monum” izdomāja paremontēties un atslēgt siltumu Ventspilij? 😀 Moška kaut ko var darīt ar to “Monum”?

    1. Ventspils Siltums

      Atbilde: Evija

      Ventspils Siltums, 27. jūlijs 2024 - 18:57

      Cien. Evija! Šobrīd Ventas kreisā krasta katlumājā nenotiek šādi tādi remonti, kā, spriežot pēc Jūsu komentāra, domājat, bet gan apjomīga rekonstrukcija! Būvdarbus veic būvuzņēmējs, kurš atbilstoši rekonstrukcijas projektam un būvdarbu izpildes gaitai plāno veikt konkrētus darbus konkrētā laika posmā. Savukārt uzņēmums “Ventspils siltums” ir pasūtītājs rekonstrukcijas darbu īstenošanai. Šobrīd esam pārskatījuši veicamo darbu apjomu, atliekot dažus plānotos remontdarbus uz nākamo vasaras sezonu, tāpēc siltumenerģijas padeves atslēguma laiks tiks samazināts līdz divām dienām. Jau iepriekš atvainojamies par sarūpētajām neērtībām!

  10. Janis Berzins

    Janis Berzins, 25. jūlijs 2024 - 17:06

    Laikam visi jau aizmirsuši senākos laikus,kad katru vasaru katlumājas remonti ievilkā vismaz mēnesi,ja ne vairāk.Un neviens, bez siltā ūdens palicis,nesaslima un nenomira.
    Tas taisni labi-varēs ietaupīt.Vasarā var pamērcēties jūŗā,Ventā,Bušnieku ezerā.

    1. Ivans Bērziņš

      Atbilde: Janis Berzins

      Ivans Bērziņš, 25. jūlijs 2024 - 17:20

      Jūs domajat to laiku, kad pilsētā valdīja okupanti no krievzemes?
      Tagad jau citi laiki, citas prasības, citi apstākļi.
      Atver acis, Bēriņ!

  11. Evita

    Evita, 25. jūlijs 2024 - 16:00

    Kurš teica, ka vecie katli bija tā nolietoti, ka jāmaina. Varbūt viss ar nolūku…..

  12. iedzīvotājs

    iedzīvotājs, 25. jūlijs 2024 - 13:12

    Ko tad tikai par pilsētas tēlu un uzņēmējiem jādomā un jārūpējas, bet par vietējiem iedzīvotājiem nē? Tieši viņiem ir svarīgi, lai viss tiktu sakārtots un darbotos, lai ziemā apkure būtu mājās. Kādas tad ir tās galvenās prioritātes – ciemiņš, kurš te atbrauc uz dažām dienām vai vietējais iedzīvotājs? Kad vienreiz sabiedrība sāks domāt pretēji un novērtēs mūsu pašu cilvēkus, kas ir svarīgāki par kaut kādu tur naudas peļņas gūšanu kāda labā vai iedomu tēlu, kā kam ir jāizskatās?

    1. No hot water?

      Atbilde: iedzīvotājs

      No hot water?, 27. jūlijs 2024 - 12:53

      Crazy stupid Ventspils

  13. Ko tu neteiksi!

    Ko tu neteiksi!, 25. jūlijs 2024 - 13:04

    Varbūt tieši pretēji tūrisma uzņēmēji varētu uzņemt viesus tikai septembrī, oktobrī utt un ļaut vietējiem iedzīvotājiem atpūsties no tiem, bet kafejnīcas klientus varētu apkalpot tikai naktī, vismaz mazāk ēdāju būtu. Neesat tā ar mieru? Bet pakalpojumu taču gribat saņemt un ziemā siltumu arī, tikai neesat gatavi tam, ka vasarā arī kaut kas ir jāremontē, lai jums to visu nodrošinātu.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture