Ventspilī norisināsies Ukraiņu kultūras dienas

1

No 15. līdz 18. augustam Ventspilī norisināsies Ukraiņu kultūras dienas, kas sniegs iespēju Ventspils pilsētas un novada iedzīvotājiem un viesiem iepazīt ukraiņu mākslas un kultūras tradīcijas. Viesosies arī mākslinieki no Ukrainas, kā arī Kanādas ukraiņu mākslas kolektīvs “Viter Dance”.

Pasākumu programmas mērķis ir ukraiņu kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana, popularizēšana, ukraiņu integrēšana latviešu sabiedrībā, kā arī atbalsta paušana Ukrainas tautai. Ukraiņu mākslinieki sniegs iespēju iepazīt savas tautas kultūru mākslā, dejā un mūzikā.

15. augustā plkst. 15:30 kultūras dienu ieskaņā notiks koncerts pansionātā “Selga”. Tajā piedalīsies ukraiņu dziesmu izpildītāji no Latvijas un Ukrainas – Ventspils ukraiņu dziesmas ansamblis “Mrija” (vadītāja J. Novikova), dziedātāja Tetjana Kolii un ukraiņu stīgu instrumenta bandūras spēles meistare Sofija Bezsmertna.       

16. augustā plkst. 18:00 Ukraiņu kultūras dienu atklāšanas koncerts “Pateicības tūre” koncertzāles “Latvija” amfiteātrī. Ar plašu koncerta programmu uzstāsies tālākie viesi – Kanādas ukraiņu mākslas kolektīvs “Viter Dance”, kā arī dziesmu izpildītājas Ginta Rūse, Tetjana Kolii un Viktorija Prituļaka.  

18. augustā paredzēti divi pasākumi. Pirmajā no tiem plkst. 11:00 Bērnu pilsētiņā tiks gaidītas ģimenes ar bērniem, kur notiks koncerts bērniem. Tajā piedalīsies Jelgavas ukraiņu dziesmu ansamblis “Džereļce” un bandūriste Sofija Bezsmertna.

Plkst. 15:00 Ukraiņu kultūras dienu noslēguma koncerts bērnu parka “Fantāzija” estrādē. Piedalīsies ukraiņu dziesmu izpildītāji no Latvijas un Ukrainas – Jeļena Novikova, Tatjana un Jurijs Saksaganski, Tetjana Kolii, Svitlana Bohachyk un bandūriste Sofija Bezsmertna. Ukraiņu sētas veidošana, paredzēta ukraiņu virtuves prezentācija, mākslinieku rokdarbu izstāde, meistarklases un maztirdziņš.

Visos pasākumos ieeja bez maksas. Finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture