Noskaidrots uzvarētājs iepirkumā par mājokļu būvniecību Saules ielā 122, Ventspilī 

1

Ir noslēdzies atklātais konkurss “Īres mājokļu būvniecība Saules ielā 122, Ventspilī”, kas ietvēra gan projektēšanas, gan būvniecības darbus. Par uzvarētāju konkursā atzīts SIA “Pillar Contractor”.

Saskaņā ar iepirkuma nosacījumiem uzņēmums uzprojektēs un uzbūvēs divas piecu stāvu īres daudzdzīvokļu mājas, kurās kopā būs 60 jauni dzīvokļi. Projekta kopējās izmaksas ir ap 5 miljoni eiro.

Jaunajās ēkās kopā plānots šāds dzīvokļu sadalījums:

  • 2 vienistabas dzīvokļi (platība līdz 30 m²);
  • 18 divistabu dzīvokļi (platība līdz 45 m²);
  • 40 trīsistabu dzīvokļi (platība līdz 60 m²).

Visi dzīvokļi būs ar pabeigtu iekšējo apdari. Pagalma labiekārtojumā paredzēts nodrošināt autostāvvietas ar bruģa segumu – katram dzīvoklim viena autostāvvieta, kā arī papildus stāvvietas viesiem. Tāpat plānots izveidot velo novietnes, pazemes konteineru novietni sadzīves un šķirotiem atkritumiem un daļēju teritorijas nožogojumu.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka uz zemas maksas īres dzīvokļiem varēs pretendēt iedzīvotāji, kuru bruto ienākumi nepārsniedz konkrētus sliekšņus, kas patreiz ir šādi:

  • EUR 1415 vienistabas dzīvoklim;
  • EUR 2437 divistabu dzīvoklim;
  • EUR 3731 trīs istabu dzīvoklim.

Trīs istabu dzīvokļi būs pieejami tikai mājsaimniecībām, kuras veido vismaz divas personas. Savukārt, īres maksa tiks noteikta saskaņā ar 2022. gada 14. jūlija Ministru kabineta noteikumiem par atbalstu zemas īres mājokļu būvniecībai. Kvadrātmetra īres maksa nevarēs pārsniegt Ekonomikas ministrijas noteikto maksimālo slieksni.

Ēku būvniecību plānots finansēt Altum aizdevuma programmas “Zemas īres mājokļu būvniecības aizdevumi ar kapitāla atlaidi” ietvaros. Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” patreiz gaida Altum lēmumu par aizdevuma piešķiršanu projekta realizācijai.

Jaunās ēkas plānots nodot ekspluatācijā un sākt dzīvokļu izīrēšanu līdz 2026. gada augustam. Lēmums par īrnieku pieteikšanās izsludināšanu tiks pieņemts pēc aizdevuma un būvniecības līgumu noslēgšanas.  


1 komentārs

  1. Kate

    Kate, 13. augusts 2024 - 13:10

    Ienākumu slieksnis iedzīvotājam vai mājsaimniecībai?
    Pieņemot, ka vienistabas dzīvoklī dzīvo viena persona ar aptuveni 1000 EUR neto ienākumiem, tad autostāvvieta ir pavisam noteikti obligāta zemo cenu īres dzīvokļa pievienotā vērtība


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture