Par “DEPO Open” Latvijas čempioniem Ventspilī kļūst Paegle/Brailko un Bedrītis/Rinkevičs

1

“DEPO Open 2024” Latvijas čempionāta fināla posmā pludmales volejbolā Ventspilī uzvaru svinēja Krista Paegle/Varvara Brailko un Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs.

“DEPO Open” fināla posma Ventspilī izšķirošajā spēlē vīriešiem ar pirmo numuru izsētie Bedrītis un Rinkevičs ar 2-1 (21:16, 19:21, 15:12) pieveica ar ceturto numuru izsētos Oliveru Bulgaču un Markusu Graudiņu.

Pirmajā setā pieredzējušākie Bedrītis ar Rinkeviču pēc Artūra uzbrukuma panāca 12:5 un svinēja uzvaru setā pēc Rinkeviča uzbrukuma – 21:16. Līdzīgajā otrajā setā Bulgačs ar Graudiņu pēc 16:18 guva četrus punktus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu pa setiem pēc Bulgača uzbrukuma – 21:19. Trešajā setā pēc 6:6 trīs punktus pēc kārtas guva nākamie čempioni, nosargājot pārsvaru līdz mača beigām – 15:12.

“Pirmās pāris spēles bija smagākas, jo varbūt ķermenis vēl nav pieradis. It kā trenējāmies divas nedēļas ļoti aktīvi, bet pēc pirmajām spēlēm bija grūti. Tomēr pēc pusfināla paspēju pagulēt un uzsūkt labās emocijas,” par turnīru LTV7 tiešraidē teica Rinkevičs, kurš ceļa savainojuma dēļ bija izlaidis sezonu pēc Latvijas čempionāta posma Saulkrastos, plānojot atgriezties ierindā uz “DEPO Open” posmu Ventspilī.

“Mēs esam saliedēta komanda, un finālā viens otram pirms trešā seta pateicām, ka cīnāmies viens par otru, un izdarījām tā, lai nebūtu jāstāv uz goda pjedestāla otrā pakāpiena,” par finālspēli pēc zaudētā otrā seta saka Bedrītis, kurš spēles laikā guva potītes savainojumu, Bulgačam ielecot otrā laukuma pusē. “Ar adrenalīnu nejūti sāpes, bet mazliet sāp. Rīt jau lidojam uz “Elite 16” posmu Hamburgā, tā kā ir ļoti svarīgi būt gatavam un rādīt labāko rezultātu jau nākošnedēļ.”

Spēlē par 3. vietu Toms Emīls Liepa un Ernests Puškundzis, kuri turnīrā bija izsēti ar otro numuru, ar 2-1 (21:16, 15:21, 15:12) pārspēja Kārli Jaundžeikaru un Matīsu Šalkovski (5.).

Pirmajā setā ar 7:6 vadībā izvirzījās gados jaunākie Jaundžeikars un Šalkovskis, taču pretinieki drīzumā panāca 12:8 vadību un setu uzvarēja ar 21:16. Otrajā setā jau noteikumus laukumā diktēja Jaundžeikars un Šalkovskis, revanšējoties ar 21:15. Trešajā setā viņi izvirzījās vadībā ar 10:9, taču nākamos trīs punktus guva Liepa ar Puškundzi, uzvarot spēli pēc Liepas uzbrukuma.

Pusfinālos tika četri no pieciem turnīrā ar augstākajiem numuriem izsētajiem pāriem, Bedrītim ar Rinkeviču ar 2-0 (21:13, 21:14) sagraujot Jaundžeikaru un Šalkovski un Bulgačam ar Graudiņu ar 2-1 (10:21, 21:19, 15:12) pārspējot Liepu un Puškundzi.

Tālāk par ceturtdaļfinālu netika ar trešo numuru izsētie titulētie Jānis Šmēdiņš un Edgars Točs, kuri grupā piedzīvoja negaidītu zaudējumu cīņā ar citu pieredzējušu pāri Arnis Reliņš/Mārcis Jirgensons – 0-2 (18:21, 16:21). Tāpēc jau ceturtdaļfinālā Šmēdiņam ar Toču nācās tikties ar Bedrīti un Rinkeviču, zaudējot ar 0-2 (22:24, 18:21). Savukārt līdz Ventspilij veiksmīgā snieguma dēļ Eiropas čempionātā Nīderlandē nemaz netika Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots, kuri Nīderlandē tika pie zelta medaļām, tādējādi Latvijas čempionātā par sacensību galvenajiem favorītiem kļūstot Bedrītim un Rinkevičam.

Sievietēm uzvarēja ar trešo numuru izsētais duets Paegle/Brailko, kas finālā ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica ar ceturto numuru izsēto pāri Līva Ēbere/Renāte Kate Krūklīte.

Pirmajā setā pēc 5:5 ar Paegles bloku pret Krūklīti panāca 7:5 un palielināja pārsvaru līdz 16:10. Pretinieces atspēlēja četras setbumbas, divreiz “eisus” ieservējot Ēberei un blokā izceļoties Krūklītei, tomēr pēc pārtraukuma un Paegles uzbrukuma ar 21:17 setu uzvarēja Brailko un Paegle. Otrajā setā tikai pašā sākumā pie vadības tika gados jaunākās Ēbere un Krūklīte. Pēc tam vadību ar 11:5 pārņēma pretinieces, pēc Ēberes serves tīklā uzvarot ar 21:16.

“Es teiktu, ka mums visas spēles šajā turnīrā bija smagas, un uz katru spēli mēs maksimāli koncentrējāmies, lai uzvarētu. Nebija viegli, bet sanāca,” LTV7 tiešraidē turnīru komentēja Brailko. “Šobrīd ir tāda nedaudz bēdīga sajūta, jo tas šogad ir pēdējais “DEPO Open” posms. Gribētos vēl paspēlēt, bet sezona Latvijā ir beigusies. Varbūt sanāks vēl kur aizbraukt uz ārvalstu turnīriem.”

Cīņā par 3. vietu ar otro numuru izsētais pāris Anete Namiķe/Anija Ozoliņa ar 2-1 (21:14, 13:21, 15:8) pārspēja galvenās favorītes Martu Ozoliņu un Luīzi Annu Skrastiņu, uzvaras punktu ar māņu sitienu gūstot Namiķei.

Līdz pusfinālam tika četri ar pirmajiem numuriem izsētie pāri, taču ceturtdaļfinālā trim no viņiem nācās aizvadīt triju setu cīņas. No pusfinālā netikušajiem pāriem jāizceļ ar sesto numuru sacensībās izsētās Denēva Šauberga un Alise Aleksāne, kuras grupā ar 1-2 (22:20, 13:21, 9:15) piekāpās Paeglei un Brailko, bet ceturtdaļfināla ar 1-2 (16:21, 23:21, 10:15) – Ēberei un Krūklītei.

Pusfinālā Ēbere/Krūklīte ar 2-0 (21:17, 26:24) pieveica M. Ozoliņu un Skrastiņu, bet Brailko un Paegle ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:12) – Namiķi un A. Ozoliņu.

Latvijas čempionāta fināla posmam bija pieteikušās 26 komandas vīriešu un 19 dueti – sieviešu konkurencē.

Šosezon Latvijas čempionātā “DEPO Open 2024” pludmales volejbolisti sacentās četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notika ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalījās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi bija aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros sportisti sacentās arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Jau trešo gadu sacensības notiek roku rokā ar čempionāta ģenerālsponsoru – pašmāju mājas, dārza, remonta un būves preču veikalu tīklu DEPO. DEPO darītājiem pievienojušies Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, būvuzņēmums “Restaurators”, viesu nams “Kalna Raskumi”, “Skrīveru saldumi”, “Tocha”, ”Eco Baltia Vide”, “Venden”, “Tonus Elast”, “SuperAlko” ar dzirkstošām dāvaņam, Latvijas Televīzija, “Klubs”, “Radio SWH” un sadarbības pašvaldības – Jūrmala, Saulkrasti, Cēsis, Liepāja un Ventspils –, kā arī citi sadarbības partneri. Īpašs paldies Ventspils posmā arī Ventspils pludmales volejbola klubam “Bloks”

Ventspils posma vīriešu pamatturnīra rezultāti: https://volejbols.lv/pludmale/latvijas-cempionats-pludmales-volejbola/viriesiem/rezultati#finals-ventspils-1608-1808

Ventspils posma sieviešu pamatturnīra rezultāti: https://volejbols.lv/pludmale/latvijas-cempionats-pludmales-volejbola/sievietem/rezultati-rezultati#finals-ventspils-1608-1808

Vairāk informācijas par “DEPO Open” turnīriem: https://volejbols.lv/pludmale


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture