Šonedēļ notiks starptautisks kērlinga turnīrs „Ventspils kauss 2024”

1

Šajā nedēļas nogalē, no 23. līdz 25. augustam, Ventspilī notiks starptautisks kērlinga turnīrs ”Ventspils kauss 2024”’. Kērlinga komandas Olimpiskā centra ”Ventspils”  ledus arēnā jau 21. reizi cīnīsies par Ventspils kausu.

Šogad sacentīsies 14 komandas ar spēlētājiem no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Tradicionāli Ventspils turnīrs ir atvērta tipa- tajā vienotā konkurencē piedalās gan sieviešu un vīriešu, gan jauktās komandas, gan junioru un senioru, gan ratiņkērlinga komandas.   

Dalībnieku vidū  startēs divas Ventspils kērlinga kluba komandas, kas spēlē Ventspils pilsētas čempionātā – Ventspils čempiones – komanda «Kaleidoskops» – junioru komanda «Ice Storm», kā arī ventspilnieki būs iesaistīti vēl divās viesu komandās – «Burgeri» un «MIERS un BĒRZIŅŠ».  No viesu komandām  īpaši  jāatzīmē iepriekšējā gada Ventspils kausa ieguvēji un šī gada Latvijas čempioni vīriešu komandu konkurencē -Talsu kērlinga kluba junioru komanda «Team Zass»,  kā arī komanda «SLYDIS», kuras sastāvā ir Lietuvas sieviešu senioru izlases dalībnieces, kas šī gada pasaules čempionātā senioru konkurencē spēja izcīnīt sudraba medaļas.   Turnīrā piedalīsies divas komandas ar spēlētājiem ratiņkrēslos – «ALLIANCE» un komanda «Q3». Tāpat jāatzīmē Latvijas  komanda «ForUs», kas  iepriekš jau trīs reizes šajā turnīrā ir izcīnījusi ventspilnieku dāvāto kausu, kā arī  Talsu kērlinga kluba komandas  «Slīdi, mazulīt» un «Versija». Igauniju  un Lietuvu pārstāvēs  Ventspils turnīrus iecienījušās  komandas -vīru komanda «Arenaria» no Tallinas un dāmu komanda «Kaunas CC»no Kauņas, kā arī Lietuvas junioru komanda «LT JUNIORS TEAM».

Piektdien  komandas sākotnēji pirmās divas spēles aizvadīs divās apakšgrupās. Pirmajā spēlē sacentīsies  komandu pāri, kas izvēlēti iepriekš notikušas izlozes rezultātā. Jau pēc pirmās spēļu kārtas komandas tiks sarindotas vietu secībā  (punkti, uzvarētie endi, akmeņi),  iegūstot savus nākamo spēļu pretiniekus pēc nosacījuma – jo augstāka vieta, jo stiprāks pretinieks. Uz trešo spēli abas grupas tiks apvienotas, bet pēc trīs spēļu rezultātiem, komandas tiks iedalītas Zelta un Sudraba grupās, kur aizvadīs vēl divas spēles. Zelta grupas uzvarētājs iegūs turnīra Ventspils kauss 2024 uzvarētāja titulu un lielo kausu, bet komandas Sudraba grupā cīnīsies par mazajiem kausiem.

23. augustā

Plkst. 12.00  A grupas spēles

Plkst. 14.45  B grupas spēles

Plkst. 17.30  A   grupas spēles

Plkst. 20.15  B grupas spēles

24. augustā

09.00   9.-16.vieta  

11.45   1.- 8. vieta

14.30    Sudraba grupas spēles  

17.15    Zelta grupas spēles

25. augustā

09.30 Sudraba grupas spēles

12.15  Zelta grupas spēles

Apbalvošana – Sudraba grupai tūlīt pēc pēdējās spēles, Zelta grupai – plkst. 14.40. Ledus halles 2.stāva foajē.

Sacensību norisi finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Turnīru organizē Ventspils kērlinga klubs, sadarbojoties ar Olimpisko centru „Ventspils”.    

Turnīra organizators – Ventspils kērlinga klubs cer, ka spēles būs intriģējošas ne tikai pašiem turnīra dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem. Uz turnīra spēlēm skatītājiem ieeja būs bez maksas. Interesenti varēs sekot līdzi turnīra spēļu rezultātiem internetā Latvijas Kērlinga asociācijas mājaslapā www.curling.lv .


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture