Bērni vasarā pavadīja laiku dažādās nometnēs

1

Lai vasaras brīvlaikā bērni varētu atpūsties no mācībām un ar jaunu sparu doties pretī jaunajam mācību gadam, vasaras mēnešos Ventspilī tika rīkotas dažādas nometnes un nodarbības, kurā bērniem bija iespēja izpausties radošā veidā, apgūt jaunas prasmes un iemaņas un iegūt jaunus draugus.

Ventspils Jaunrades namā topošajiem pirmklasniekiem jūlijā bija iespēja piedalīties dienas nometnē “Mazā prātnieka raibā pasaule”, kura norisinājās Ventspils 6. vidusskolas telpās. Bērniem nometnes laikā bija iespēja piedalīties radošās nodarbībās un doties izzinošās pastaigās un ekskursijās. Mēneša garumā 1. – 5. klašu skolēniem – kā ventspilniekiem, tā arī bērniem no Ukrainas tika organizēta dienas nometne “Atver pilsētas durvis”. Šī nometne notika divas reizes – no 26. jūnija līdz 9. jūlijam un no 15. jūlija līdz 26. jūlijam.

Nometnes pirmās daļas dalībnieki devās ekskursijā uz Liepājas Karostu, bet otrās daļas dalībnieki šoreiz devās uz Šokolādes muzeju Pūrē. Abu nometņu posmos dienas pagāja dažādās radošās darbnīcās un ciemojoties pilsētas iestādēs, iegūstot jaunus draugus, izbaudot daudz svaiga gaisa un neaizmirstamus piedzīvojumus. No 1. līdz 14. augustam 1. – 5. klašu skolēni tikās Jaunrades nama nometnē “Vasariņa”, kur bērni rotaļājās, noskatījās jaunāko multiplikācijas filmu kinoteātrī, darbojās radošās darbnīciņās, devās tuvākās un tālākās ekskursijās. Nometnes noslēgumā bērni pulcējās Piejūras brīvdabas muzejā, lai izvizinātos ar bānīti un iepriecinātu visus ar nometnes laikā sagatavotiem priekšnesumiem.

Šīs vasaras jaunums bija sporta skola “Spars” sadarbībā ar biedrību “Sporta centrs “Ezerzeme”” un ar Olimpisko centru “Ventspils” rīkotās stundu garās peldētprasmju uzlabošanas nodarbības bērniem vecumā no 8 līdz 12 gadiem. Nodarbības tika rīkotas 10 dienu garumā Ventspils pludmales akvaparkā, gūstot pozitīvas atsauksmes gan no bērniem, gan vecākiem.

Kā katru gadu, Ventspilī arī šogad notika Junior Achievement Unlocked 2024 uzņēmējdarbības un līderības nometne. Šeit vienuviet pulcējās  talantīgākie vidusskolēni no dažādiem Latvijas reģioniem. Nometnes laikā jaunieši attīstīja savas uzņēmējspējas un inovēšanas prasmes, komandās strādājot pie tehnoloģijās balstītu biznesa konceptu izstrādes, fokusējoties uz ilgtspēju. Nometnē tika aicināti tie Latvijas jaunieši, kuri visa gada garumā ir pierādījuši savas spējas līderībā – izveidojuši Latvijā labākos skolēnu mācību uzņēmumus, izturējuši atlasi un uzņemti Junior Achievement Latvia Līderu programmā, kā arī parādījuši izcilus un teicamus mācību rezultātus valsts olimpiādēs.

Kopumā nometnes un dienu nodarbības apmeklēja aptuveni 400 bērni un jaunieši.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture