Precizēti saistošie noteikumi teritorijas kopšanai un būvju uzturēšanai

1

Ceturtdien, 22. augustā, izvērtējot 2024. gada 16. jūlijā saņemto Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) atzinumu par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 20. jūnijā pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem Nr. 12 “Par teritoriju un būvju uzturēšanu Ventspils valstspilsētas pašvaldībā” (turpmāk – Noteikumi), kurā izteikti atsevišķi iebildumi par Noteikumu saturu, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu, ka daļa no tiem nav pamatoti un tādējādi nav ņemami vērā.

Noteikumi paredz saglabāt vienotas prasības teritoriju uzturēšanai, neveidojot atšķirīgu pieeju īpašumu kopšanai, piemēram vienas ielas ietvaros. Tāpat tiek saglabātas prasības privātpersonām piederošo publisko stāvlaukumu uzturēšanai, saglabāts atbalsts piegulošo teritoriju uzturēšanai, gan attiecībā uz zālienu, kurš pārsniedz 6m platumu, gan piegulošo teritoriju, kura pārsniedz pusi no īpašuma teritorijas, gan maisos savākto lapu izvešanai.    

Iepriekšminētā VARAM atzinuma rezultātā, veikti nebūtiski precizējumi Noteikumos dzēšot atsevišķu terminu skaidrojumus un punktus, mainot lietotos terminus un izsakot punktu jaunā redakcijā. Precizējumi nemaina apstiprināto Noteikumu būtību, teritoriju un būvju uzturēšanas prasības.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture