Bērnu alergologi piemeklēs bērniņam vislabāko risinājumu

1

Alerģija ir viena no aktuālākajām 21. gadsimta kaitēm. Tās pamatā ir imūnsistēmas darbības traucējumi, kas liek organisma aizsargmehānismiem pastiprināti reaģēt uz konkrētām vielām jeb alergēniem. Citiem vārdiem sakot, alerģija ir imūnās sistēmas pārāk aktīva reakcija uz parastām lietām cilvēka uzturā vai apkārtējā vidē. Bērnu alergologs cenšas izprast, kā un uz ko ķermenis reaģē.

Speciālists diagnosticē un ārstē akūtas un hroniskas alerģiskas reakcijas bērniem, nosaka alerģijas cēloņus un nozīmē ārstēšanu.

Ārstam alergologam ir jābūt plaša profīla speciālistam, jo dažādas slimības var noritēt ar alerģijai līdzīgiem simptomiem.

Alerģisku reakciju var izraisīt mājdzīvnieku apmatojums un to izdalījumi (piemēram, siekalas) ziedputekšņi, putekļi, pelējuma sporas, kukaiņu kodumi, pārtika, medikamenti u.c.

Kādos gadījumos būtu jāapmeklē bērnu alergologs?

-izsitumi uz ādas ar niezi vai bez tās (nātrene, atopiskais dermatīts), īpaši, ja tie nepadodas ārstēšanai, vai cita veida izsitumi, kuru rašanos veicina kāds pārtikas produkts vai cits alergēns, tūska;

-konjuktivīts (acs gļotādas iekaisums), apsārtušas acis, acu asarošana, graušana, nieze;

-tekošas iesnas, aizlikts deguns, deguna nieze, šķaudīšana, kas nav saistīta ar infekciju slimībām, aizdomas par astmu (klepus, sēkšana, apgrūtināta elpošana);

-hroniski gremošanas trakta traucējumi vai akūti gremošanas simptomi pēc zināma alergēna;

-smagas norises alerģiskas reakcijas ar nespēku, samaņas zudumu (piem, pēc bites vai lapsenes dzēliena).

“Vislabāk visus jautājumus pārrunāt ar alergologu, jo katram  bērniņam jāpiemklē tieši viņam vislabākais risinājums” saka Dr.L. Bormane.

Reizi mēnesī Ventspils poliklīnikā pacientus konsultē bērnu alergoloģes Laine Bormane, Kristīna Amasova kā arī alergoloģe Īrisa Straume, kura pieņem gan bērnus no sešu gadu vecuma, gan pieaugušos.

Ar ģimenes ārsta nosūtījumu bērnu alergoloģes konsultāciju poliklīnikā apmaksā valsts. Lai pieteiktos konsultācijai, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz [email protected].


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture