RODEO MX Racing Team izcīna uzvaru Finālposmā komandu vērtejumā!

1

Svētdien, 25. augustā, Madonā, MX park “Smeceres sils” norisinājās “Magmum” Latvijas čempionāta piektais un šīs sezonas noslēdzošais finālposms motokrosā, kurā sīvas un interesantas cīņas par uzvarām notika MX65, MX85, MX125, MX1 un MX2 klasē.🤩

Dubultuzvara prestižākajā klasē müsu sportistiem – MX1 klasē uzvarēja Edvards Bidzāns (“Rodeo MX Racing Team”), otrajā vietā – Meiko Vettiks (“Rodeo MX Racing Team),bet trešais Mairis Pumpurs (“MX Moduls Rīga ”).

“Kopumā diena bija ļoti izdevusies – pirmā vieta kvalifikācijā un abos braucienos. Esmu ļoti apmierināts ar savu braukšanu, kā arī izturību. Pirmajā brauciena, pirmajos apļos izdevās izveidot atstarpi no otrās vietas un tad arī kontrolēju situāciju. Otrajā brauciens principā tāds pats, kā pirmais, nokoncentrējos un izdarīju ” stāsta MX1 klases uzvarētājs Edvards Bidzāns.

65cc klasē jauniešiem Rūdolfs Spila spēja uzrādīt sezonas beigās augstvērtīgu  rezultātu  un posma kopvērtējumā izcīnīja  2. vietu, sezonas kopvērtējumā Rūdolfam- 3. vieta, kas ir labākais rezultāts no Latvijas sportistiem. Jēkabam  Hudolejam šoreiz bija jāsamierinās ar -4. vietu 85cc klasē jauniešiem. Pirmajā braucienā 2. vieta ,bet otrā brauciena starta taisnē tika piedzīvots sāpīgs kritiens ,tomēr  Jēkabs braucienu spēja  turpināt ,iesākot to no pēdējās vietas un finiša taisnē iebraucot 4. pozīcijā. Latvijas čempionāta 5. posmu kopvērtējumā ,izlaižot vienu posmu traumas dēļ, Hudolejs izcīnīja sudraba godalgu ,piekāpjoties savam šīs sezonas lielākajam konkurentam Lukasam Leokam. MX2 klasē mūsu leģionārs Jozefs Parns Madonas trasē  aizvadīja veiksmīgus un stabilus braucienus ,dienas beigās ierindodamies 2. vietā, un sezonas kopvērtējumā ,ar šo rezultātu spēja pacelties uz 3. vietu LV čempionātā, kas priekš jaunā sportista ir atzīstams sniegums. Šīs sacensības ne tik veiksmīgas izvērtās Ralfam Spilam ,kurš cīnoties ar traumām visas sezonas garumā spēja nobraukt septītais posmā ,bet arī ar  to pietika lai saglabātu savu pirmo izcīnīto 2. vietu un  Vicečempiona titulu  -125. cc klasē junioriem čempionāta  kopvērtējumā.

“Magmum” Latvijas čempionāta klubu komandu vērtējumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa motoklubs Ventspils  “Rodeo MX Racing Team”, kuri šajā posmā izcīnīja visvairāk punktus – 1247. Otrajā vietā ar nopelnītiem 1064 punktiem motoklubs “Saldus motoklubs”, bet trešajā vietā  Rīgas  “Motosports Racing Team/Auseklis” ar 1006,25 punktiem, kuri  sezonas kopvērtējumā tomēr ar 23 punktu pārsvaru  pār Rodeo spēja izcīnīt Čempiona titulu.

„Mēs pēdējā posmā izdarījām maksimumu un man nav pamats pārmest nevienam  sportistam par sliktu attieksmi vai vāju rezultātu, protams ,ka tagad atskatoties uz kopējo 5 posmu summu ,kuros izcīnīti  (5773 punkti) un saprotot ,ka līdz čempionu titulam kopvērtējumā  mums pietrūka nieka 23 punkti, ir mazliet skumji, bet tāds ir tehniskais sporta veids, jo tehniskas ķibeles un traumas arī mūs šajā sezonā nežēloja. Domāju ,ka mums ir labs potenciāls un jauns komandas sastāvs ,lai nākamajā sezonā cīnītos par zeltu” tā Rodeo komandas vadītājs  Arvis Sanders  pēc aizvadītajām sacensībām.

Paldies mūsu atbalstītājiem un faniem!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture