Sestdien un svētdien Piedzīvojumu parkā notiks Latvijas klubu kausa izcīņa petankā

1

Šo sestdien un svētdien, 7. un 8. septembrī, Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks 2024. gada Latvijas klubu kausa izcīņa petankā. Pagājušā gada uzvarētājs – Ventspils kērlinga klubs ir izcīnījis tiesības Ventspils laukumos uzņemt vēl piecus Latvijas klubus, kuri ir  izcīnījuši tiesības piedalīties šajās sacensībās.

Jāatzīmē, ka neskatoties uz dažādiem panākumiem Latvijas čempionātos daudzu gadu garumā, ventspilnieki klubu kausu nebija izcīnījuši kopš 2010. gada, kad reizē ar to tika iegūtas tiesības startēt Eiropas kausa izcīņā, kas  mūsu apakšgrupai 2011. gadā notika Ventspilī. Arī šī gada Latvijas klubu kausa izcīņas uzvarētājs balvā saņems ne tikai kausu, bet arī tiesības startēt 26. Eiropas kausa izcīņā, kas novembra pirmajā pusē paredzētas Sin-le- Noble, Francijā.

Sacensībām katrs klubs var pieteikt neierobežotu skaitu sava kluba licencētus spēlētājus, taču uz katru spēļu kārtu var pieteikt tikai sešus līdz astoņus spēlētājus, pie tam, no sešiem vismaz vienam ir jābūt pretēja dzimuma spēlētājam. Ventspils kērlinga klubs, izmantojot mājinieku priekšrocības, sacensībām ir pieteicis visus kluba spēlētājus, kuri bija saņēmuši Latvijas čempionāta pilnas sezonas licenci – Ingu Apmani, Raido Blumbergu, Nauri Bogdanoviču, Evu Martinsoni, Andri Padrevicu, Aidu Pētersoni, Agitu Puriņu, Aiju Rudzīti, Itallo Šromu, Silvu Vensbergu un Kristīni Vilku. Ar katru klubu sešiem spēlētājiem ir jāizspēlē vienspēles, trijiem pāriem – dubultspēles, no kuriem vismaz vienam ir jābūt jauktam pārim, bet noslēgumā ir jāsacenšas diviem trijniekiem, no kuriem arī vienam ir jābūt jauktam.

Atbilstoši sacensību nolikumam, sestdien Ventspils kērlinga kluba pirmais pretinieks būs priekšsacīkšu uzvarētājs – sporta klubs «Kangars», tam sekos pagājušā gada otrās vietas ieguvējs – sporta klubs «Petanks Ērģeme» un trešās vietas ieguvējs Upesciema Warriors. Svētdien pretiniekos būs pagājušā gada ceturtās un piektās vietas ieguvēji – sporta klubi «Boule» un Rīgas petanka.  Uzvarētāju noteiks pēc izcīnīto mačpunktu kopsummas, par katru uzvarētu klubu uzvarētājs saņems  3 mačpunktus, zaudētājs 0 punktus. Lai tiktu pie mačpunktiem, par uzvarām katrā vienspēlē ieskata 2 punktus, dubultspēlēs – 3 punktus, trijnieku sacensībās – 5 punktus. Vienādu mačpunktu skaita gadījumā sacensību nolikumā paredzēti papildkritēriji, kā savastarpējo spēlu punktu summa, savstarpējo spēļu mazo punktu starpība, kopējo punktu starpība starp visām komandām. 

Klubu kausa izcīņa būs pēdējās šīs sezonas oficiālās sacensības Latvijā, un konkurence solās būt nopietna. Sacensības ilgs sestdien no plkst.10.00 līdz orientējoši plkst. 20.15, bet svētdien – no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Latvijas  klubu kausa izcīņu organizē Latvijas petanka federācija, tā norisi Ventspilī nodrošina Ventspils kērlinga klubs, ar Ventspils Piedzīvojumu parka atbalstu. Ar Latvijas čempionāta petankā visiem rezultātiem var iepazīties LPSF interneta mājaslapā www.petanque.lv.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture