Maršrutā “Rīga – Ventspils” būs pasažieru komercpārvadājumi

1

Valsts SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) ir izsniegusi atļauju pašvaldības SIA “Ventspils reiss” komercreisu veikšanai maršrutā “Rīga  – Ventspils”.

Komercpārvadājumi tiks uzsākti ar 2024. gada 9. septembri, tā dažādojot iespējas izmantot sabiedrisko transportu un nodrošinot kvalitatīvāku, un pasažieriem ērtāku pakalpojumu nekā valsts dotējos reisos.

Dienā tiks apkalpoti 14 komercreisi – 7 uz Rīgu un 7 atpakaļ. Pamatā tie tiks izpildīti ar komfortabliem tūrisma klases autobusiem, būtiski uzlabojot komforta līmeni pasažieriem. Atsevišķi reisi tiks izpildīti ar starppilsētu autobusiem, kuros biļešu cena attiecīgi būs zemāka.

Tūrisma klases autobusos ir komfortablāki sēdekļi, būs pieejama tualete, bezmaksas WiFi un bezskaidras naudas norēķini. Komercreisi tiks izpildīti ekspreša režīmā, tikai ar dažām pieturām, maksimāli samazinot laiku ceļā. Uz Rīgu varēs aizbraukt pat 2 stundās un 40 minūtēs. Atbraucot no Rīgas, pēc Ventspils autoostas, autobuss turpinās ceļu arī līdz pieturām “Inženieru iela” un “Pļavas iela”.

Braukšanas biļešu cenas komercpārvadājumos būs no 9 līdz 13 EUR, atkarībā no pakalpojuma komforta līmeņa un pieprasījuma.

Paralēli komercreisiem pasažieriem tiek saglabāta iespēja izmantot arī valsts dotētos pārvadājumus, saskaņā ar ATD noteikto kustību sarakstu, pieturvietām un atbilstoši izvirzītajām kvalitātes prasībām. Vienlaikus no 9.septembra ATD veic izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā – tiek mainīti atsevišķu autobusu reisu atiešanas laiki un izpildes dienas.

Komercreisi, kas sāk kursēt ar 9. septembri

Ventspils -RīgaRīga-Ventspils
Atiešanas laiksAutobusa tipsAtiešanas laiksAutobusa tips 
6:30Tūrisma autobuss10:30Tūrisma autobuss 
8:00Tūrisma autobuss12:20Tūrisma autobuss 
10:00Tūrisma autobuss13:30Tūrisma autobuss 
13:00Tūrisma vai starppilsētu autobuss16:00Starppilsētu autobuss 
15:00Tūrisma autobuss17:30Tūrisma vai starppilsētu autobuss 
17:40Tūrisma autobuss19:00Tūrisma autobuss 
19:00Mazas ietilpības tūrisma autobuss21:20Tūrisma autobuss 

Sīkāku informāciju var atrasts pašvaldības SIA “Ventspils reiss” mājas lapas sadaļā “Kustības saraksti”. Neskaidrību gadījumā darba laikā var zvanīt Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture