Ventspils Bērnu bibliotēkā ar lasītājiem tiksies literāts, aktieris, režisors Gusts Ābele

1

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, piektdien, 4. oktobrī, plkst. 12.00 Ventspils Bērnu bibliotēkā notiks projekta “Lasīšanas laboratorija 5” tikšanās ar jauniešu grāmatas “Pasaulē mīļākais klusums” autoru Gustu Ābeli.

“Ko dara, domā un kā jūtas mūsdienu jaunieši? Sava veida priekšstatu par to sniedz Gusta Ābeles pārliecinošais debijas romāns (“Pasaulē mīļākais klusums”). Autora jaunība un darbā ieliktā paša pieredze un novērojumi sniedz absolūtu autentiskuma izjūtu. Tas ir precīzs savas paaudzes tēlojums ar mūsdienu jauniešu bohēmu, anglicismiem, neskaitāmiem īsziņu un balss ierakstu lērumiem, savu mūziku, neatkarības un identitātes meklējumiem,” norāda literatūrzinātniece Madara Eversone. Pats Gusts to dēvē par pieaugšanas stāstu. 

Gusts raksta prozu, piedalījies literārajā seminārā “Aicinājums” un prozas lasījumos, līdz 2023. gadam veidojis kultūras blogu “Kalambūrs”, viens no teātra apvienības “Kāpnes” dibinātajiem. Šobrīd Gusts Ābele strādā Rakstniecības un mūzikas muzejā, veido raidierakstus “SiltumTintnīca sapņotājiem”. Tā ir platforma, kurā jauniešiem sarunāties par dažādiem jaunumiem vai problēmām, kas saistītas ar literatūru, mūziku un citiem mākslas veidiem. Tos var vērot platformā Youtube Rakstniecības un mūzikas muzeja kontā. 

“Gusts vienmēr pamanās ievilkt citus radošās avantūrās, viņš tik prasmīgi un filigrāni savieno savu dzīvi ar teātri, ka tos nošķirt var būt pagrūti, par to nevajag lauzīt galvu – vajag tam ļauties. Gusts ir mainīgs, kā koki cauri gadalaikiem, kaut viņa vizuālais tēls saistās tikai ar vienu – zelta rudeni.” (teātra studija “Kāpnes”).


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture