Šogad absolvējuši arī seši Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas rezidenti

1

Septembra izskaņā Rīgas Stradiņa universitātē un Latvijas Universitātē norisinājās rezidentūras programmas izlaidums. Rezidentūru absolvēja un darbu specialitātē uzsāks arī seši Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas rezidenti.

“Jaunie speciālisti saikni ar slimnīcām veido, uzsākot rezidentūras gaitas, vai pat ātrāk – jau studiju laikā, pakāpeniski kļūstot no rezidentiem par pilntiesīgiem slimnīcas speciālistiem. Slimnīca augstu vērtē jauno speciālistu pienesumu – rezidentūras absolventi uzsāk darba gaitas slimnīcā ar svaigām zināšanām, apgūtām jaunām darba metodēm. Turklāt rezidenti ir pamats medicīnas darba pēctecībai, ļaujot ilggadējiem speciālistiem nodot savas zināšanas un doties pelnītā atpūtā,” par rezidentu nozīmi veselības aprūpē teic Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, rūpējoties par jauno speciālistu piesaisti, ik gadu piedāvā ne tikai valsts apmaksātas rezidentūras vietas, bet arī maksas, tā dodot iespēju arī tiem interesentiem, kas konkursa kārtībā valsts apmaksātu vietu nav ieguvuši.

“Jaunajiem speciālistiem slimnīca sniedz dažādas izaugsmes un pilnveides iespējas, tai skaitā jaunie speciālisti ieņem arī vadošus amatus. Piemērs tam ir Kurzemes Rehabilitācijas centra vadītāja, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Ulla Bambīte un Neiroloģijas nodaļas vadītāja, neiroloģe Baiba Leimane,” stāsta valdes priekšsēdētājs.

Šogad rezidentūras studijas beiguši 167 Rīgas Stradiņa universitātes rezidenti un 76 Latvijas Universitātes rezidenti.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture