Bibliotēkā diskutēs par disleksiju 

1

Trešdien, 9. oktobrī, plkst. 16.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā interesenti, pedagogi un vecāki tiek aicināti uz tikšanos ar Latvijas Disleksijas biedrības vadītāju Evu Birznieci.

Dr. Philol. Eva Birzniece sarunās par disleksiju interesentus iedvesmos gan kā jomas speciāliste, izdevumu “Kas ir disleksija Latvijā un citur pasaulē” un “Rokasgrāmata vidusskolu skolotājiem darbam ar skolēniem, kuriem ir disleksija” autore, gan kā cilvēks, kurš ar disleksiju saskāries ģimenes lokā. 

Evas Birznieces dalība starptautiskos projektos ir palīdzējusi iegūt plašu redzējumu, vērtējot, kā ar disleksiju saistīti jautājumi tiek risināti ārzemēs un kā – Latvijas līmenī. Izstrādāts arī tiešsaistes kurss par disleksiju. 

Lektore iepazīstinās arī ar Valsts pētījumu programmas “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” projektā “Naratīvs, forma un balss: literatūras iesakņotība kultūrā un sabiedrībā” veikto pētījumu “Lasīšanas grūtību identifikācija un mazināšana 4. klasē – lasīšanas raitums kā lasītprasmes novērtēšanas kritērijs un tās uzlabošanas instruments”, kas skaidri pierāda Latvijas skolēnu vājo lasītprasmi un nepieciešamību atgriezties pie strukturētas, sistēmiskas lasītmācīšanas skolā un nepieciešamības veidot audio mācību grāmatas, lai vājo piekļuvi mācību saturam kompensētu.

Nodarbībai aicinām reģistrēties, aizpildot veidlapu ŠEIT.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture