Ar izstādes atklāšanu un apbalvošanu noslēgušās Kurzemes Fotodienas 2024 

1

Sestdien, 28. septembrī, Teātra namā “Jūras vārti” ar vērienīgu pasākumu, kurā tika godināti dažādu foto konkursu kategoriju uzvarētāji un atklāta labāko darbu izstāde, noslēdzās Kurzemes Fotodienas 2024. Kurzemes Fotodienas ir Latvijā lielākais un vienīgais profesionālais reģionālais fotopasākums, kura organizēšanu katru gadu uzņemas kāds no piecu Kurzemes pilsētu fotoklubiem. 2024. gada fotodienu organizēšanu uzņēmās Ventspils fotoklubs KAKTUSS.

Kurzemes fotodienas tika atklātas š.g. 25. maijā ar foto plenēru, kurā piedalījās vairāk nekā 100 fotogrāfi no deviņiem Kurzemes reģiona fotoklubiem, tostarp Liepājas tautas fotostudija “Fotast”, Fotogrāfu apvienība “Liepājas pozitīvs”, biedrība “Moto foto”, fotoklubs “Moments”, Ventspils novada fotoapvienība “Kursa”, Ventspils fotoklubs KAKTUSS, fotoklubs “Divas upes” no Kuldīgas,  fotoklubs “Es daru” no Saldus un Talsu fotoklubs. Dalībnieku vidū bija arī pieaicināti divi foto klubi no citiem Latvijas reģioniem –  fotostudija “Perspektīva” no Bauskas un Rīgas fotoklubs “Āgenskalns”.

2024. gada fotodienu virstēma “Ūdensceļš” bija vērsta uz kultūrvēsturiski nozīmīga procesa – ūdens ceļa kā vēsturiskas nozīmes subjekta attīstības dokumentēšanu cauri laikiem, uzsverot tā nozīmīgumu gan Ventspils pilsētas, gan visa Kurzemes reģiona attīstībā. Visas pasākuma aktivitātes un konkursi tika atvasināti, iedvesmojoties no virstēmas. Lai nodrošinātu objektīvu un profesionālu vērtējumu, žūrijā darbojās fotogrāfs un pedagogs Mārtiņš Vanags, māksliniece Jana Gruntmane un Lietuvas fotogrāfs, Kauņas Vitautas Magnus Universitātes profesors Romualdas Požerskis. Atsevišķos individuālos foto konkursos savu simpātijas balvu varēju nominēt arī pasākuma atbalstītāji – dažādi Ventspils uzņēmumi un pašvaldības iestādes. Konkursu uzvarētāji saņēma unikālas balvas, kuras darinājis Ventspils mākslinieks Uldis Hermansons.

Žūrijas vērtējumā nomināciju “Kurzemes fotodienu 2024 labākais fotoklubs” ieguva Rīgas fotoklubs “Āgenskalns”, 2. vietas ieguvēji bija Talsu fotoklubs, bet 3. vietas ieguvējs bija Ventspils novada fotoapvienība “Kursa”. Starptautiskā konkursa Ūdensceļš jeb Waterway laureāti ir sekojoši:

1.vieta – Normunds Kaprano no Liepājas tautas fotostudija “Fotast”,

2.vieta – Laima Gūtmane no Kuldīgas fotokluba “Divas upes”,

3.vieta – Simona Stalidzāne no Liepājas biedrības “Moto foto”.

Papildus fotogrāfi startēja sešos individuālos konkursos un tāpat kā 2019. gada Kurzemes fotodienās arī šogad tika rīkots jauniešu konkurss, kurā varēja piedalīties jebkurš Latvijas jaunietis vecumā no 13 līdz 20 gadiem. Šajā konkursā 1. un 3. vietu ieguva Artūrs Bergs no Kuldīgas, bet 2. vietu ieguva Teodors Frīdenbergs no Ventspils.

Labākos darbus līdz 31.oktobrim iespējams aplūkot teātra namā “Jūras vārti”.

Pasākumu finansiāli atbalstīja Ventspils valstspilsētas pašvaldība, Ventspils brīvostas pārvalde un vairāki Ventspils uzņēmēji.

36

Autors: Madara Loginova


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture