Noskaidrots metu konkursa uzvarētājs

1

Ventspils muzeja rīkotais metu konkurss “Livonijas ordeņa pils torņa ekspozīcija “Jūra, osta, pilsēta: Ventspils 13.-19. gadsimts” ir noslēdzies, žūrija par uzvarētāju atzinusi piedāvājumu ar devīzi “TUR 99”, ko iesniedza SIA “Aģentūra Raugs”.

Gan žūrijas komisijas dalībnieki, gan pieaicinātie eksperti gandrīz vienprātīgi atzina, ka SIA “Aģentūra Raugs” iesniegtais piedāvājums ir mākslinieciski augstvērtīgāks, inovatīvāks un interesantāks dažāda vecuma muzeja apmeklētājiem un it sevišķi bērniem.

Žūrijas komisjas sastāvā bija Ventspils valstspilsētas pašvaldības pārstāvji – domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, deputāts Aivars Lembergs, izpilddirektors Aldis Ābele, pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, Ventspils muzeja pārstāvji – vadošais pētnieks Armands Vijups, Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite, kā arī  SIA “AWA” vadītājs un mākslinieks Andris Norītis un Ventspils Digitālā centra direktore Elīna Kroņkalne. Kā eksperti tika pieaicināti –  Hāpsalu pils muzeja vadītājs Jaak Mall (Igaunija), Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vadītājs Arnis Radiņš un “Latvijas muzeju biedrības” valdes priekšsēdētaja Zane Grīnvalde.

Pavisam metu konkursā bija iesniegti divi piedāvājumi – “TUR 99” (SIA “Aģentūra Raugs”) un “JOP 00” (SIA “DJA”). Arī Ventspils muzeja direktore Solvita Ūdre piekrīt žūrijas un ekspertu izteiktajam viedoklim un saka paldies abiem konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu, kas abos pieteikumos bija kvalitatīvs un profesionāls.

Ventspils muzejs īsteno Lauku atbalsta dienesta apstiprināto Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda Latvijas Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2023.-2027.gadam projektu “Jūra, osta, pilsēta: Ventspils 13.-19. gadsimts”. Projektā paredzēts veikt pils torņa konservējošās restaurācijas būvdarbus, kā arī izveidot jaunu ekspozīciju pils torņa 3., 4. un 5. stāvā. Projekts tiek īstenots par kopējo summu 527 000 EUR, t.sk. EJZAF finansējums ir 463 500 EUR un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums – 63 500 EUR. Ekspozīcijas izveides izmaksas paredzētas 435 000 EUR apmērā. Projektu plānots īstenot līdz 2026. gada augustam.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture