Atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem par tēmu “Pilsētas labiekārtošana un infrastruktūras attīstība”

1

Trešdien, 16.oktobrī, plkst. 19.00 portālā www.ventspils.lv, Ventspils YouTube kanālā, kā arī kanāla “Ventspils INFO” kabeļtīklā SIA “SkaTVis” un AS “Balticom” uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēs:

  • Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aigo Gūtmanis
  • Pašvaldības iestādes “Ventspils Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks.

Sarunas tēma “Pilsētas labiekārtošana un infrastruktūras attīstība”. 

Atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem par tēmu “Pilsētas labiekārtošana un infrastruktūras attīstība”

Jautājumus līdz 15. oktobra plkst. 15.00 iespējams uzdot: portālā www.ventspils.lv pie šīs ziņas, kā arī sūtot e-pastu uz [email protected] un zvanot darba laikā pa tālruni 63601109.

Pārraides, kurās uz iedzīvotāju jautājumiem atbild nozares speciālisti, norisinās, pamatojoties uz iedzīvotāju pausto interesi un izmantojot kanāla “Ventspils INFO” kabeļtīkla SIA “SkaTVis” un AS “Balticom” sniegtās iespējas.

Aicinām ventspilniekus skatīties sarunu un būt aktīviem, uzdodot jautājumus! 


3 komentārs

  1. Jānis

    Jānis, 15. oktobris 2024 - 12:26

    Vai veloparks būs gatava šogad? Un kas notiks ar degradēto teritoriju un pussabrukušām ēkām Lāčplēsa ielā kur ir bijušā dzelzbetona rūpnīca!!! Tās ēkas ir jānojauc,jo tās bojā skatu!!! Paldies

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Jānis

      Ventspils Komunālā pārvalde, 15. oktobris 2024 - 14:57

      Jaunās velotrases būvdarbu pabeigšanu lielā mērā ietekmē laikapstākļi. Visi darbi varētu tikt pabeigti novembra sākumā. Tomēr veloparka oficiāls atklāšanas pasākums visticamāk būs pavasarī.
      Velotrase būs atvērta un pieejama visu gadu. Tomēr ziemas periodā, drošības apsvērumu dēļ, to drīkstēs izmantot tikai dienās, kad trase būs sausa. Sniega gadījumā, tā netiks tīrīta aiz drošības apsvērumiem.

      Jūsu jautājumā minētās ēkas Lāčplēša ielā nav pašvaldības īpašums.

    2. Būvniecības administratīvā inspekcija

      Atbilde: Jānis

      Būvniecības administratīvā inspekcija, 15. oktobris 2024 - 16:51

      Atbild Būvniecības administratīvā inspekcija:
      Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk – BAI), informē, ka ēkām Lāčplēša ielā 7, 7E, 7D, 7c un 5 (turpmāk – Ēkas) ir izstrādāta un saskaņota būvju nojaukšanas būvniecības ieceres dokumentācija un izsniegta būvatļauja. Līdz šim būvju īpašnieks vairākas no minētajām Ēkām ir nojaucis. Tāpat BAI aktīvi strādā vēršoties pie Ēku īpašnieka aicinot turpināt atlikušo Ēku nojaukšanu, kā arī ierosinot administratīvā pārkāpuma lietvedības par nenojauktajām Ēkām. Vienlaikus Ventspils pilsētas dome 2020.gada 14.augustā minētās būves ir atzinusi par vidi degradējošām un cilvēku drošību apdraudošām būvēm, piemērojot tām paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli 3% apmērā, lai motivētu īpašniekus pēc iespējas ātrāk uzsākt šo būvju nojaukšanu. Ir arī saņemta mutiska informācija no Ēku īpašnieka, ka tiks turpināta Ēku nojaukšana un teritorijas sakārtošana un tiek plānots attīstīt investīciju objektu.
      Savukārt ēku īpašniekam SIA “Ventbetons”, kuram piederēja blakus esošās ēkas Lāčplēša ielā 9, Ventspilī uzsāktā maksātnespējas procesā īpašumā esošās ēkas ir atsavinātas un tām ir jauns īpašnieks.


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture