Ventspilī sadarbībā ar Erica Synths notiks elektronisko mūzikas instrumentu pasākums Synthija 2024

MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola”, sadarbībā ar Erica Synths, aicina uz divdaļīgu projektu Synthija 2024. Šī pasākuma ietvaros notiks Latvijas sintezatoru uzņēmuma Erica Synths vadītāja un dibinātāja Ģirta Ozoliņa lekcija un meistarklases, kam vakarā sekos Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu un pedagogu koncerts un džemsesija, izmantojot elektroniskus mūzikas instrumentus un efektus.  Pasākums notiks 2024. gada 23. oktobrī, piedāvājot jauniešiem unikālu iespēju izpētīt elektroniskās mūzikas instrumentu pasauli, attīstīt radošās prasmes un gūt pieredzi no profesionāļiem. Dalība meistarklasē un koncertā ir bez maksas.

 

Projekta aktivitātes:

  1. Meistarklase Ventspils Mūzikas bibliotēkā, Green Room telpā.
    No plkst. 12.30 līdz 14.00 norisināsies Ģirta Ozoliņa lekcija, kas 14.30 turpināsies ar praktisku meistarklasi, kuras laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar subtraktīvās sintēzes pamatiem un būs iespēja praktiski to izmēģināt uz Erica Synths ražotajiem Bullfrog sintezatoriem. Darbnīcas laikā dalībnieki iegūs praktiskas zināšanas par sintezatoru darbību un to pielietojumu, kā arī piedalīsies improvizācijā un mūzikas radīšanā. Tā būs iespēja jauniešiem mācīties no profesionāļiem un attīstīt savas radošās spējas elektroniskās mūzikas producēšanā. Lai piedalītos meistarklasē – lekcijā, nepieciešams iepriekš pieteikties, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu – https://forms.gle/WL4m9Wj2FfwsfMiD7
  2. Koncerts un Džemsesija koncertzāles “Latvija” Mazajā zālē:
    Plkst. 19.00 norisināsies Synthija 2024 koncerts, kurā piedalīsies gan radošās darbnīcas dalībnieki, gan Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi:
    • Ritvars Garoza – sintezatori un elektronika
    • Toms Poišs – basģitāra, sintezators, elektronika
    • Toms Rudzinskis – saksofons, elektronika
    • Kaspars Kurdeko – sitaminstrumenti, elektronika
    • Andris Dzenītis – viens no izcilākajiem latviešu komponistiem, sintezatoru grupas Woodpecker Project dibinātājs, sintezators
    • Kaspars Vizulis – ģitāra, elektronika
    • Elīna Silova – balss, elektronika

 

Par rīkotājiem:

  • MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” ir valsts mūzikas izglītības iestāde, kas piedāvā profesionālo vidējo izglītību mūzikā un nodrošina augstas kvalitātes izglītības iespējas gan audzēkņiem, gan plašākai sabiedrībai. Skola ir aktīvi iesaistīta vietējo un starptautisko projektu organizēšanā, sekmējot mūzikas izglītību un jauno talantu attīstību, un starp Latvijas mūzikas vidusskolām izceļas ar mūzikas tehnoloģiju mācību programmu izveidošanu un realizēšanu jau 15 gadu garumā.
  • Erica Synths ir vadošais Latvijas sintezatoru ražošanas uzņēmums, kas specializējas modulāro sintezatoru izstrādē un ražošanā. Uzņēmums, kuru dibinājis Ģirts Ozoliņš, ir plaši pazīstams starptautiskajā elektroniskās mūzikas sabiedrībā, piedāvājot augstas kvalitātes un inovatīvus produktus, kas tiek izmantoti dažādos mūzikas producēšanas procesos.

 

Par dalībniekiem:

Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši, kas interesējas par elektronisko mūziku, tostarp Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri vēlas attīstīt savas zināšanas un prasmes mūzikas tehnoloģijās. Projekts sniedz dalībniekiem iespēju strādāt ar profesionāļiem un iepazīt elektroniskās mūzikas pasauli, veicinot viņu radošo izaugsmi.

Toms Poišs, projekta idejas autors un MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” ritma mūzikas nodaļas vadītājs, par šo pasākumu saka:

“Šis projekts ir iespēja jauniešiem iepazīt elektroniskās mūzikas radīšanas brīvību un iedvesmoties no inovācijām. Mūzika mūsdienās ir tik dažāda, un sintezatori sniedz jaunas perspektīvas radošai izpausmei.”

Aicinām visus interesentus piedalīties un izmantot šo lielisko iespēju apgūt jaunas prasmes un izpausties elektroniskajā mūzikā!

Projekts tiek īstenots ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes finansētās Ventspils jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvas atpūtas veicināšanas projektu konkursa programmas atbalstu.

2
 

0 komentārs

Pasākumi drīzumā


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture