Konference “Ventspils paralēle” šogad būs veltīta latviešu grāmatniecības piecsimtgadei

1

Divas dienas, 23. un 24. oktobrī, Ventspils Augstskolā norisināsies konference “Ventspils paralēle VIII. Grāmata – laikmeta un kultūras liecība.” Tā būs veltīta latviešu grāmatniecības piecsimtgadei.

Konferences pirmajā dienā, 23. oktobrī, par dažādiem ar grāmatniecību, rakstniecību un tulkošanu saistītiem tematiem referēs nozares eksperti, pētnieki un augstskolu mācībspēki: Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadošais pētnieks, LU profesors Viesturs Zanders, mākslas zinātniece un izdevēja Laima Slava un izdevniecības “Neputns” galvenais redaktors Raimonds Ķirķis, bibliofils un grāmatu kolekcionārs Laimonis Osis, Ventspils Augstskolas vadošā pētniece Dr.philol. Astra Skrābane, literatūrzinātniece Andra Konste un Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāns asoc. prof. Dr.philol., žurnāla “Domuzīme” literatūras nodaļas redaktors Jānis Veckrācis.

Savukārt 24. oktobrī konference Ventspils Augstskolā turpināsies kā literārā darbnīca. Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes pasniedzēji un studenti veidos virtuālo grāmatu “Ventspils paralēle V-VIII”, kurā tiks apkopoti iepriekšējo konferenču referāti un videomateriāli. Literāro darbnīcu vadīs Astra Skrābane, Jānis Veckrācis, Ventspils Augstskolas lektore, Mg. translat., doktorante Aiga Bādere un Ventspils Augstskolas vieslektore, MBA, doktorante Aiga Veckalne.

“Ventspils paralēle” aizsākās 2006. gadā, kad, sadarbojoties Ventspils bibliotēkai, Ventspils Augstskolai un Starptautiskajai rakstnieku un tulkotāju mājai, tika organizēta starptautiska konference “Ventspils paralēle. Mantojums un mūsdienas”. Tā bija veltīta dzejnieku Friča Dziesmas (Forstmaņa) un Jura Kronberga daiļradei. 

Konference “Ventspils paralēle” dod unikālu iespēju ikvienam interesentam noklausīties izcilus referātus, skatīt un vērtēt nozīmīgu politisku, saimniecisku, vēsturisku un kultūrvēsturisku procesu virzību, to lomu un ietekmi gan pilsētas, gan novada, gan valsts attīstībā, kā arī stiprina ventspilnieku pašapziņu.

Finansiālais atbalsts konferences rīkošanai saņemts Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programmas 2024” ietvaros Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma”.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture