Nosaka Ventspils valstspilsētas pašvaldības notekūdeņu aglomerācijas robežu

1

Otrdien, 15. oktobrī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē nolemts apstiprināt Ventspils notekūdeņu aglomerācijas robežu.

Saistībā ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr.34 „Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī” pašvaldībām šogad bija jāizvērtē un, ja nepieciešams, jāprecizē notekūdeņu aglomerācijas robežas savās teritorijās. Atbilstoši noteikumiem šāds izvērtējums turpmāk būs jāveic ne retāk kā ik pēc septiņiem gadiem.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība sadarbībā ar sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju pašvaldības SIA “ŪDEKA” ir izvērtējusi notekūdeņu aglomerācijas robežu. Tika konstatēts, ka no esošās aglomerācijas teritorijas, kas 2012.gadā tika noteikta atbilstoši pilsētas administratīvajai robežai, nepieciešams izslēgt atsevišķas aglomerācijas jeb pilsētas daļas. Atsevišķas pilsētas daļas izslēgtas, jo, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, apdzīvotības blīvumu un ekonomisko aktivitāti attiecīgajās teritorijās, tuvākajā laikā tajās nav plānota centralizētā kanalizācijas tīkla paplašināšana notekūdeņu savākšanai un novadīšanai uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām.

No aglomerācijas izslēgtas šādas pilsētas teritorijas – Staldzene, daļa no Maurciema teritorijas un daļa no Krievlauku teritorijas (no Packules upes līdz pilsētas robežai). Minētajās teritorijās būs jānodrošina notekūdeņu savākšana, izmantojot decentralizēto kanalizācijas sistēmu risinājumus.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture