Sniegs atbalstu izglītības kvalitātes un mācību vides uzlabošanai Ventspilī

1

Lai uzlabotu izglītības kvalitāti un mācību vidi, otrdien, 15. oktobrī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma konceptuāli atbalstīt Ventspils Izglītības pārvaldes dalību vairākos Eiropas Savienības fondu finansētos projektos: sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru plānota dalība projektos “Skola kopienā” un “Pedagogu profesionālā atbalsta sistēmas izveide”, bet sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju plānots īstenot projektu “Izglītības iestāžu nodrošinājums pilnveidotā vispārējās izglītības satura kvalitatīvai ieviešanai”.

Projekta “Skola kopienā” ietvaros paredzēts izstrādāt un īstenot individuālā atbalsta plānus skolēniem, bet papildu projektā tiks veicināta starpinstitūciju sadarbība un izglītojamo vecāku iesaiste izglītības procesā, lai nodrošinātu koordinētu rīcību sociālās atstumtības un priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska samazināšanai. Tiks īstenoti izglītības iestāžu  partnerības projekti, kas veicina pāreju uz mācībām latviešu valodā, kā arī nodrošināta mentoru darbība, tajā skaitā ar jauniešiem, kuri par vispārējās pamatizglītības programmas apguvi ir saņēmuši tikai liecību un atkārtoti mācās 9.klasē.

Īstenojot projektu, būs iespēja iegūt papildu finansējumu skolu atbalsta personālam, realizējot atbalsta pasākumus, kā arī sekmēt iekļaujošas izglītības attīstību. Projekts “Skola kopienā”  tematiski turpinās 2014. – 2020. gada plānošanas periodā īstenoto projektu “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” jeb PUMPURS, kura īstenošanā iesaistījās Ventspils Izglītības pārvalde un pilsētas izglītības iestādes.

Projekts “Pedagogu profesionālā atbalsta sistēmas izveide” paredz pašvaldību līmeņa profesionālā atbalsta skolām kapacitātes stiprināšanu – pašvaldību metodiķu tīkla izveidi, metodiskā atbalsta materiālu izstrādi (prioritāri latviešu valodā, matemātikā, vēsturē I, sociālajās zinātnēs I, STEM) un atbalstu talantu attīstībai, proti, zinātniski pētniecisko darbu izstrādei un dalībai olimpiādēs. Īstenojot projektu, būtiski pieaugs iespēja pašvaldības līmenī sniegt metodisko atbalstu mācību priekšmetu līmenī.

Projektā “Izglītības iestāžu nodrošinājums pilnveidotā vispārējās izglītības satura kvalitatīvai ieviešanai” pašvaldība saņems 442 portatīvos datorus vispārizglītojošo skolu pedagogiem un atbalsta personālam. Atgādinām, ka 2022. gadā sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju skolēniem projekta “Izglītības iestāžu digitalizācija  7.-9. klasē” ietvaros pašvaldībai tika piešķirti 476 datori, savukārt 2023.gadā projekta „Digitālās plaisas mazināšana sociāli neaizsargātajām grupām un izglītības iestādēs” Ventspils skolas saņēma 599 datorus.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture