2024. gada 5. decembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas organizēts konkurss “Jaunais maiznieks 2023/2024”, kurā piedalījās Ventspils tehnikumu 3. kursa topošā restorāna pavāre Enija Zonberga.
Konkursa dalībnieki sacentās, cepot sevis izvēlētu maizi ar moto “Mana maize spēkam un enerģijai” un pagatavojot miltu konditorejas izstrādājumu/desertu “Rudzi svētku priekam”.
Enija konkursā izvēlējās gatavot rudzu maizi ar reņģēm un sāļo ruleti ar siļķes krēmu. Viņa stāsta, ka maizes recepte ir aizgūta no lībiešu kulinārijas mantojuma, pārveidota un pielāgota mūsdienu garšu tendencēm. Arī pagatavoto ēdienu prezentācijā tiek skaidrots, ka: “Šis nav parasts ēdiens. Tās ir tradīcijas, mantojums un mīlestība pret mūsu jūru.”
Vērtējot konkursa norisi, Enija atzīst, ka piedalīšanās konkursā bijusi lieliska pieredze. Viņa ar prieku vēroja citu dalībnieku radošās pieejas un ideju realizāciju, kas iedvesmoja arī viņu pašu. Atmosfēra bijusi draudzīga un atbalstoša, par ko esot bijis īpašs liels prieks. Šoreiz konkurss noslēdzās ar Pateicības rakstu, bet Enijai ir motivācija turpināt pilnveidot prasmes un piedalīties arī citos konkursos.
Enija saka mīļu paldies skolotājai Antai Garbarei: “Ar Antu bija ļoti viegli sadarboties, daudz palīdzēja un atbalstīja. Ar šo skolotāju labprāt piedalītos konkursos vēl un vēl!”