Noslēgusies biroju ēku būvniecība Pils ielā 45/47

14.07.2020.

Ventspilī veiksmīgi ir realizēts viens no vērienīgākajiem vecpilsētas sakārtošanas projektiem, kura ietvaros ir atjaunotas un pārbūvētas divas ēkas Pils ielā 45 un 47 vienlaikus atjaunojot degradēto teritoriju 1 527 m2 platībā. Ēkās ir izveidoti mūsdienīgi biroji informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumam, kurus darbības nodrošināšanai nomās Latvijas IT uzņēmums SIA „TestDevLab”.

Ēku pārbūve Pils ielā 45 un 47 tika uzsākta 2019. gada martā ar Ventspils pilsētas domes un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma atbalstu. Viens no būtiskākajiem šī projekta ieguvumiem ir daudzfunkcionālu biroju telpu izveide komercdarbības attīstībai ar kopējo platību 846 m2, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu pilsētvides attīstību un jaunu darbavietu radīšanu. Šī gada jūlijā ir noslēgušies objekta būvdarbi, šobrīd tiek gatavota dokumentācija būvobjekta nodošanai, ko pieņems Būvniecības Valsts kontroles birojs.

SIA „TestDevLab” jau ir uzsācis biroja telpu aprīkošanu, lai jau augustā uzsāktu darbu un nodrošinātu 37 jaunas darba vietas informāciju un tehnoloģiju nozares darba tirgū Ventspilī.

Ēku Pils ielā 45 un Pils ielā 47 pārbūve un teritorijas labiekārtojums veikts projekta  Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, Ventspilī” , Nr.5.6.2.0/18/I/006 ietvaros.

Projektu īsteno, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 1,7 milj. EUR apmērā, kas veido 83,01 % no attiecināmajām izmaksām, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu 292 501 tūkst. EUR apmērā jeb 14,07 % no attiecināmajām izmaksām, un Valsts budžeta dotāciju 2,93 % apmērā jeb 60 926 tūkst. EUR apmērā.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture