Aktīvi norisinās jauno biroju ēku būvniecība

31.01.2020.

Šajā gadā strauji turpinās vērienīgā senpilsētas projekta “Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, Ventspilī” īstenošana, atjaunojot un pārbūvējot divas ēkas Pils ielā 45 un Pils ielā 47, kurās tiks izveidoti mūsdienīgi biroji informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumam.

Janvāra mēnesim noslēdzoties ir realizēti dažādi ēkas realizācijas un pārbūves darbi, piemēram, jumta seguma montāža, fasādes nosiltināšana, logu montāža, izbūvētas starpsienas, pieslēgta centralizētā apkure, griestu karkasu izbūve, dažādi betonēšanas darbi, kā arī gandrīz pabeigti objekta labiekārtošanas darbi. Februāra pirmajā nedēļā jau tiks uzsākts darbs pie iekštelpu apdares izbūves.

Pils ielas projekta realizāciju un būvniecības darbus veic SIA “Pilsbūve”, projektā paredzot galvenokārt divu avārijas stāvoklī esošu ēku pārbūvi, kas ietver iekšējo un ārējo komunikāciju izbūvi un teritorijas labiekārtojuma izveidi Pils ielā 45, izbūvējot automašīnu stāvvietas, uzstādot jaunus atpūtas soliņus, gājēju ietves, apstādījumu un apzaļumošanas darbi un jaunas velosipēdu novietnes.

Šīs ēkas nākotnē nodrošinās daudzfunkcionālu biroju telpu funkcijas, kuras nomās Latvijas IT uzņēmums „TestDevLab”, radot 37 jaunas darba vietas. Ēku renovācija ir viens no vērienīgākajām Ventspils vecpilsētas sakārtošanas projektiem. Vecpilsētas ēku pārbūve un teritorijas labiekārtojums tiek veikts ar pašvaldības un Eiropas Reģionāla attīstības fonda līdzfinansējumu.

Ēku Pils ielā 45 un Pils ielā 47 pārbūve un teritorijas labiekārtojums tiek veikts ar Eiropas Reģionāla attīstības fonda līdzfinansējumu, projekta Nr.5.6.2.0/18/I/006.

Projektu īstenos, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu 1,7 milj. EUR apmērā, kas sastāda 83,01% no attiecināmajām izmaksām, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu 292 501 tūkst. EUR apmērā sastādot 14,07% no attiecināmajām izmaksām, un Valsts budžeta dotāciju 2,93% apmērā jeb 60 926 tūkst. EUR apmērā.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture