Atklās ūdenssaimniecības attīstības projekta IV kārtu

 

Februārī noslēdzās divi pašvaldības SIA „ŪDEKA” izsludinātie iepirkumi – par ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanu un būvuzraudzības pakalpojumiem objektos Krievlauku un pilsētas Dienvidrietumu rajonā.

Ar šo iepirkumu noslēgšanos ir izdarīti visi priekšnosacījumi, lai oficiāli varētu uzsākt investīciju projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta”.

14. martā, plkst. 11:00, Ventspils Livonijas ordeņa pilī notiks projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta” atklāšanas pasākums, kurā tiks parakstīts civiltiesiskais līgums ar LR VARAM par projekta īstenošanu, kā arī būvniecības un būvuzraudzības līgumi. Pasākumā piedalīsies LR VARAM, Ventspils pilsētas domes un pašvaldības SIA „ŪDEKA” pārstāvji, kā arī citas ar projekta īstenošanu saistītās personas.

Projekta IV kārtas ietvaros paredzēta kanalizācijas un ūdensvada tīklu paplašināšana rajonos, kur pašreiz nav pieejami centralizēti ūdenssaimniecības pakalpojumi – kopā 12 ielu posmos Dienvidrietumu rajonā un Krievlaukos. Plānots pirmos būvdarbus uzsākt aprīļa mēnesī un visu plānoto paveikt līdz šā gada oktobra beigām.

Tiesības veikt būvdarbus kopā 12 objektos Krievlauku un pilsētas Dienvidrietumu rajonā atklātā iepirkuma konkursā „Ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana 2014.gadā, Ventspilī” ir ieguvusi SIA „Ostas celtnieks”, bet konkursā „Būvuzraudzības pakalpojumi projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta” tiesības veikt būvuzraudzības pakalpojumus piešķirtas SIA „Lakalme”.

Projekta IV kārtā kopā tiek paredzēts izbūvēt ~3,3 km maģistrālā ūdensvada un ~3,3 km kanalizācijas tīklu, kā arī 2 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas. Pēc šo darbu veikšanas 2014. gada beigās centralizēti ūdenssaimniecības pakalpojumi būs pieejami 98,3 % iedzīvotāju.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 2,3 milj. EUR (ar PVN)  apmērā, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums 79 % no atbalstāmām izmaksām jeb 1,5 milj. EUR, pārējais – pašvaldības SIA “ŪDEKA” līdzfinansējums. 

Projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta” līdzfinansē Eiropas Savienība.
Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir pašvaldības SIA „ŪDEKA”.
Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture