Ar ERAF atbalstu veikti būtiski ieguldījumi pilsētvides attīstībā

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par Eiropas Savienības fondu finansējuma ietekmi uz teritoriju attīstību un ieguvumiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) ir izdevusi īstenoto projektu fotogrāmatu un izveidojusi video materiālu.

Kā liecina VARAM publicētā informācija, kopš 2007.gada ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (turpmāk – ERAF) atbalstu darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6.prioritātes „Policentriska attīstība” (turpmāk tekstā –Pilsētvides aktivitāte) ietvaros Latvijā kopumā ir apstiprināti vairāk nekā 70 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru  attīstības projekti, kārezultātā ir noslēgti līgumi šo projektu īstenošanai par 171,8 miljoniem latu. Pilsētvides aktivitātes ietvaros Ventspils pilsētas pašvaldība laika periodā no 2009. – 2010.gadam apguvusi 6,7 miljonus latu, t.sk. 5,5 miljoni latu ERAF finansējuma.

Kā ievērojamākie realizētie investīciju projekti jāmin Ventspils Jaunrades nama attīstības projekts un projekts „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, I kārta”, Mazbānīša attīstības projekts un ieguldījums pasākumos deviņu Ventspils pilsētas izglītības iestāžu energoefektivitātes uzlabošanai.

Savukārt no 2010.gada tiek realizēti pilsētvides projekti 12 miljonu latu apmērā, t.sk. 9,7 miljoni latu ERAF finansējuma, novirzot to ielu un publiskās infrastruktūras attīstībai, jaunas poliklīnikas būvniecībai un izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošanā.

(Publicēts 19.12.2011.)

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture