Projekta „„Jauniešu mājas” izveide Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta pansionātā un bērnu namā “Selga”” mērķis ir nodrošināt Ventspils pilsētas bērnu namā „Selga” esošo bērnu sagatavotību dzīvei ārpus ārpusģimenes aprūpes iestādes pēc pilngadības sasniegšanas, nodrošinot labvēlīgu vidi un priekšnoteikumus patstāvīgas dzīves iemaņu veidošanai. Saskaņā ar Sociālā dienesta datiem kopš 2004. gada sociālā riska ģimeņu skaits strauji ir pieaudzis no 160 – 2007. gadā līdz 391 – 2010. gadā. Bērnu nama „Selga” bērni pārsvarā nāk no šīm ģimenēm.

Projekta īstenošanas sešu mēnešu laikā ir plānots izveidot „Jauniešu māju”- veikt kosmētisko remontu virtuvē, mācību telpā, saimniecības telpā, trīs dzīvojamās istabās un gaitenī, kā arī iegādāties iekārtas un inventārs virtuvei, mācību telpai, saimniecības telpai.

Projekta ietvaros tiks veikta arī jauniešu un personāla apmācība, un īstenots pieredzes apmaiņas brauciens uz Liepājas bērnu namu.

Projekta kopējās izmaksas veido 23 580 LVL (33 551 EUR), t.sk., Labklājības ministrijas finansējums – 18 864 LVL (26 841 EUR), kas ir 80% no projekta kopējām izmaksām, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta īstenošanai 4 716 LVL (6 710 EUR) apmērā jeb 20% no kopējām projekta izmaksām.

Projekta „„Jauniešu mājas” izveide Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta pansionātā un bērnu namā “Selga”” pieteikumu Labklājības ministrijas izsludinātajā projektu konkursā “Ģimenei pietuvinātas vides attīstīšana bērnu ārpusģimenes aprūpes bērniem pašvaldībās” Sociālais dienests iesniedza š.g. 11. martā un 21. martā tas guva ministrijas atbalstu. Līgums par projekta īstenošanu tika noslēgts 2011. gada 9. maijā.

Par Projekta īstenošanas progresu skatīt sadaļā Projekta publikācijas.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture