Projekts īstenots Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta ietvaros organizētajā atklātajā projektu iesniegumu atlasē.

Projekta mērķis ir paaugstināt Ventspils pašvaldības ēku, kas nepieciešamas pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai, energoefektivitāti, veicot kompleksus renovācijas pasākumus.

Projekta ietvaros veikti energoefektivitātes pasākumi šādās Ventspils pašvaldības ēkās:

  1. Raiņa ielā 10 – dienvidu un austrumu fasāžu siltumizolēšana, augšējā pārseguma siltināšana, ēkas cokola siltinājums, logu maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolēšana, apkures un siltummezgla sistēmas pārbūve.
  2. Andreja iela 3 – ārsienu siltināšana, bēniņu pārseguma siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana, ēkas cokola un pamatu vienotu siltinājumu, ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana.
  3. Ģertrūdes iela 16 – ārsienu siltināšana, jumta klāja remonts un jumta siltināšana, 1.stāva grīdas siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, ēkas cokola un pamatu vienotu siltinājumu, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana, ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana.
  4. Pērkoņu iela 21 – jumta pārseguma papildu siltumizolēšana, ēkas pamatu cokola daļas siltināšana, parasto stikla pakešu logu nomaiņa pret stikla paketēm ar selektīvo pārklājumu, ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana.

Projekta īstenošana veicinās pilsētas konkurētspējas paaugstināšanu, nodrošinot augstu telpu komforta līmeni, resursefektīvu ēku apsaimniekošanu un uzturēšanu, uzlabojot pilsētvides kvalitāti Ventspils pilsētā, kā arī Ventspils un apkārtējo teritoriju iedzīvotāju dzīves un darba apstākļus, nodrošinot kvalitatīvu un enerģiju taupošu ēku infrastruktūru.

Kopējās veikto pasākumu izmaksas veido 514 286 LVL (731 763 EUR), no kuriem Projekta attiecināmās izmaksas ir 248 568 LVL (353 680 EUR). Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums veido 85% no Projekta attiecināmajām izmaksām jeb 211 283 LVL (300 629 EUR).

Projekta īstenošana pabeigta 2012. gada 30. novembrī.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture