Projekta mērķis ir veicināt Ventspils pilsētas kā nacionālas nozīmes attīstības centra izaugsmi, izveidojot un pilnveidojot Ventspils sabiedriskā centra – Lielā laukuma un ar to kompleksi un funkcionāli saistīto publisko infrastruktūru, tādējādi sekmējot tūrisma piedāvājuma klāsta paplašināšanos, kā arī mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību.

Gan Lielā laukuma, gan ar to kompleksi un funkcionāli saistītā esošā infrastruktūra ir fiziski un morāli novecojusi, tā nespēj nodrošināt pieprasījumu atbilstoši mūsdienu funkcionālajām un kvalitātes prasībām. Savukārt kā priekšnosacījums pasākumu organizēšanai pilsētas centrālajā daļā ir pietiekams un ērti pieejams autostāvvietu nodrošinājums.

Projekta ietvaros paredzēts veikt Lielā laukuma rekonstrukciju, ietverot teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus, kā arī ar Lielo laukumu kompleksi un funkcionāli saistītās infrastruktūras rekonstrukciju, t.sk. Jaunpilsētas laukuma celiņu rekonstrukcija un apgaismojuma izveide, pievedceļu – Lielā prospekta no Ganību līdz Saules ielai renovācija un Sporta ielas rekonstrukcija, stāvvietu rekonstrukcija Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai un Sporta ielas 10 stāvlaukuma rekonstrukcija. Būvniecības laikā tiks nodrošināta autoruzraudzība un būvuzraudzība, kā arī publicitātes pasākumi.

Lielā laukuma un ar to kompleksi un funkcionāli saistītās publiskās infrastruktūras uzlabošana nepieciešama, lai attīstītu Ventspils pilsētas sabiedriskā centra aktivitāti, gan sabiedriskajā, kultūras, gan uzņēmējdarbības jomā, vienlaikus uzlabojot pilsētvides kvalitāti, pievilcību un pieejamību.

Plānotais projekta ieviešanas laiks ir 26 mēneši, īstenojot 2013., 2014. un 2015. gadā. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 3 435 168 EUR. Paredzamais ERAF līdzfinansējums ir 2 919 892 EUR, kas ir 85 % no attiecināmajām izmaksām.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture