Pašvaldības SIA „Ventspils siltums” 13.12.2013. ir noslēgusi līgumu Nr. L-PCS-13-0096 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta „Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana biokurināmā katliem Ventspilī, Brīvības ielā 38”  īstenošanu, ko līdzfinansē Kohēzijas fonds.

Ventspilī katlumājā Brīvības ielā 38 plānots uzstādīt dūmgāzu kondensatoru šķeldas katliem (abiem BHH 10000 un AK-6000). Tā uzstādīšana ir veiksmīgs risinājums energoefektivitātes paaugstināšanai un līdz ar to arī izmantojamā kurināmā apjoma samazināšanai siltumavotos.

Projekta mērķis ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana Ventspils centralizētās siltumapgādes katlu mājā Brīvības ielā, uzstādot dūmgāzu kondensatoru biomasas katliem. Projekta galvenās plānotās aktivitātes ir iekārtu piegāde, iekārtu uzstādīšana, ieregulēšana un nodošana ekspluatācijā.

Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana dos iespēju palielināt šķeldas katlu siltumenerģijas ražošanas efektivitāti – ietaupīt kurināmo. Šķeldā ir apmēram 40÷50% mitruma, kas sadegot pārveidojas ūdens tvaikos un šobrīd tas tiek izvadīts atmosfērā. Ar jaunās iekārtas palīdzību šis tvaika siltums tiks nogādāts atpakaļ  sistēmā. Tas nozīmē, ka apkures katlam būs mazāk jāstrādā, lai līdz noteiktajai temperatūrai uzsildītu ūdeni, ko nodot siltumtīklos. Katlumājas efektivitāte palielināsies vidēji par 15÷18 %, kas nozīmē mazāku kurināmās šķeldas patēriņu saražojot vajadzīgo siltuma daudzumu. Līdz ar to samazināsies siltumenerģijas ražošanas izmaksas.

Būtiski samazināsies cieto daļiņu apjoms dūmgāzēs un uzlabosies vides kvalitāte. Samazinoties ūdens tvaiku daudzumam, arī vizuāli dūmu būs mazāk un būs tīrāks gaiss.

Projekts ir atbalstīts programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.2.1.1. apakšaktivitātes “Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai” projektu iesniegumu atlases 5. kārtā.

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 1 milj. LVL, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzfinansējums 0,4 milj. LVL (40% no projekta attiecināmajām izmaksām).

Projektu plānots realizēt laikā no 2013. gada 13. decembrim līdz 2014. gada 13. decembrim.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture