27.12.2017.

Projekta Nr. 8.1.3.0/16/I/014

Projekta “Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstība” (turpmāk – Projekts) mērķis ir profesionālās izglītības kompetences centra “Ventspils Mūzikas vidusskola” (turpmāk – VMV) infrastruktūras izveide, lai modernizētu un nodrošinātu kvalitatīvu un tautsaimniecības nozaru attīstībai atbilstošu mācību vidi pilnvērtīga mācību procesa nodrošināšanai un paaugstinātu profesionālās izglītības un kultūras pakalpojumu konkurētspēju un pieejamību Ventspilī un Kurzemes reģionā.

Projekta ietvaros plānots veikt jaunas VMV ēkas būvdarbus Lielajā laukumā 1, Ventspilī, un iebūvēto koncertērģeļu izbūvi un uzstādīšanu. Būvdarbu laikā tiks nodrošināta būvdarbu autoruzraudzība un būvuzraudzība, kā arī publicitātes pasākumi.  Projektu īsteno VMV kopā ar sadarbības partneri – Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi “Komunālā pārvalde” (turpmāk – Komunālā pārvalde).

Šobrīd VMV ir vienīgā profesionālās vidējās izglītības iestāde Latvijā bez piemērotas infrastruktūras izglītības pakalpojumu nodrošināšanai. Projekta rezultātā VMV izglītojamie, pedagogi un darbinieki iegūs jaunu, mūsdienu kvalitātes prasībām atbilstošu mācību vidi izglītības pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī jaunu izglītības programmu attīstībai un metodiskā centra funkciju veikšanai nepieciešamo infrastruktūru.

Projekta rezultāti tiešā veidā ietekmēs šādas mērķa grupas: VMV izglītojamos, pedagogus un citus darbiniekus. VMV ir otra lielākā Latvijas Republikas Kultūras ministrijas (turpmāk – Kultūras ministrija) pārziņā esoša kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas, pēc 01.10.2016. datiem izglītības iestādē ir 98 profesionālo vidējās izglītības programmu audzēkņi VMV īsteno profesionālās vidējās, profesionālās ievirzes, interešu izglītības, mūžizglītības un tālākizglītības programmas. Nākotnē plānots izglītojamo skaita pieaugums atbilstoši VMV kā profesionālās izglītības kompetences centra (turpmāk – PIKC) plānotajai attīstībai un jaunu profesionālās izglītības programmu izveidei ērģeļspēles un mūzikas tehnoloģiju jomā.

Plānotais projekta ieviešanas laiks ir 33 mēneši no vienošanās par projekta īstenošanu noslēgšanas, un tā kopējās attiecināmās izmaksas ir 10 949 856,00 EUR. Paredzamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 85 % jeb 9 307 377,60 EUR.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture