Gaisa kvalitāte Ventspilī 2021. gadā

1

Valsts SIA ”Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC) publicējusi Pārskatu par gaisa kvalitāti Latvijā 2021.gadā un atzīmē, ka nevienai no vielām, kurām noteikti gaisa kvalitātes normatīvi ( MK 2009.gada 3.novembra noteikumi Nr. 1290 “Noteikumi par gaisa kvalitāti”), pārsniegumi nav konstatēti.

Neviena gaisu  piesārņojošo vielu ( sēra dioksīda, slāpekļa dioksīda, benzola, putekļu daļiņu, ozona) vidējā  koncentrācija Ventspilī 2021.gadā nav pārsniegusi normatīvajos aktos noteiktos robežlielumus cilvēka veselības aizsardzībai. Īpašu uzmanību ventspilnieki pievērš daļiņu PM10 un PM2,5. Tās ir smalkās putekļu daļiņas, kas var ietekmēt cilvēka veselību. Šo daļiņu gada vidējās vērtības un diennakts vidējās vērtības nav  pārsniegušas Ministru kabineta noteiktos robežlielumus cilvēka veselības aizsardzībai. Tā, piemēram, PM2,5  pieļaujamais gada robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai ir  20 µg/m3 , savukārt Ventspilī  PM2,5 vidējā koncentrācija bijusi 13,6  µg/m3. LVGMC savus secinājumus izdara, ņemot vērā Ventspilī nepārtrauktā režīmā darbojošos divu gaisa monitoringa staciju datus. Šīs stacijas  izvietotas Ventas labajā krastā ( Talsu/Tārgales ielu krustojumā) un Ventas  kreisajā krastā (Jūras ielā 32). Staciju mērījumi nonāk LVĢMS un šī iestāde arī  gatavo pārskatus par gaisa kvalitāti Latvijā.

Sīkāka informācija atrodama Valsts SIA ”Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” mājas lapā www.meteo.lv

Savukārt operatīvā informācija par  daļiņu PM10 un PM2,5  koncentrācijām atspoguļota Valsts vides dienesta mājas lapā  https://www.vvd.gov.lv/lv/ventspils, kur tiek atspoguļoti mērījumu rezultāti no Valsts vides dienesta monitoringa stacijas Jāņa iela 17.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture