Ventspils Maratona ietvaros atceries par savas sirds veselību

1

Jau šo sestdien, 17.septembrī, Ventspils maratona ietvaros, pie koncertzāles ’’Latvija’’ darbosies Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas veselības telts, kur no plkst. 10.00 līdz 14.30 ikvienam bez maksas būs iespējams veikt galveno sirds slimību riska faktora ekspress testu:

  • Veikt asinsspiediena mērījumu;
  • Noteikt holesterīna un glikozes līmeni asinīs;          
  • uzzināt sava ķermeņa masas indeksu.

Par sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākumiem informēs Ventspils slimnīcas kardioloģijas nodaļas vadītāja Nataļja Novikova.

Ievērojot veselīga dzīvesveida principus un rūpīgi sekojot līdzi savam veselības stāvoklim, risku saslimt ar dažādām sirds un asinsvadu slimībām ir iespējams samazināt vai pat novērst. Pieci ieteikumi, kurus nepieciešams ņemt vērā, lai uzlabotu savas sirds veselību:

Veic regulāras veselības pārbaudes

Reizi gadā būtu nepieciešams vērsties pie ģimenes ārsta un veikt savas veselības pārbaudi – nodot analīzes, izmērīt asinsspiedienu, noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs. Šīs pārbaudes nesāp, taču to nedrīkst arī ignorēt!

Ievēro veselīgu dzīvesveidu

Sabalansēts un veselīgs uzturs ir veselības saglabāšanas pamats. Lai uzlabotu sirds veselību, būtiski atteikties no kaitīgiem ieradumiem – smēķēšanas un alkohola lietošanas.

Fiziskas aktivitātes

Fiziskās aktivitātes palīdz ne tikai cīnīties ar lieko svaru, bet arī trenē sirds un asinsvadu sistēmu. Aktīva 30 minūšu pastaiga svaigā gaisā piecas reizes nedēļā noteikti būs labs ieguldījums sirds stiprināšanā. 

Svara kontrole

Palielināts ķermeņa svars laika gaitā būtiski ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Svara kontrole uzlabo vispārējo veselības stāvokli, samazina risku saslimt ar cukura diabētu un palīdz normalizēt asinsspiedienu.

Atpūta

Pārslodze un ikdienas stress kaitē sirds veselībai. Lai cilvēka organisms spētu pilnvērtīgi funkcionēt, atgūt spēkus un samazināt dienā uzkrāto stresu, tam nepieciešams pietiekams un kvalitatīvs miegs.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Savienības fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/103 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī” ietvaros.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture